Spolpaketet Symtom på en 1994 Explorer

Tillbaka i dagarna av Nirvana och Clinton, var Fords varumärke Explorer inte riktigt odjuret att det skulle bli senare i livet. Ursprungligen landade Explorer någonstans mellan Ranger och F-150 i form av viktklass och kom bara med en 4,0-liters V-6. Men samtidigt ganska stor för en V-6, gjorde 4,0-liters Lita inte enbart på dess förskjutning för makt, dess datoriserade styrsystem och spolpaketet tändning bidragit till att göra det mesta av varje droppe bränsle går i. Även detta system har historiskt visat ganska tillförlitlig - åtminstone jämfört med äldre distributör-drivna system - tid och bär fortfarande ta sin tribut. Förr eller senare kommer du att stöta på någon form av symptom spole misslyckande. Spolpaketet Basics

På en traditionell motor, all av cylindrarna får sin ström från en enda tändspole, en fördelare mekanism rutter ström från att spolen till de enskilda tändstiften. Den spolpaketet på Explorer V-6 är faktiskt tre spolar sammanförs, de främre spolarna makt pluggar på cylindrarna ett och fem, Mellanöstern befogenheter sex och två och den bakre befogenheter spolen cylindrar fyra och tre. När datorn utlöser spolen, skickar den ström till båda cylindrarna. Men eftersom endast en cylinder i taget faktiskt behöver energi, är detta arrangemang kallas en "wasted spark tändning." Addera Misständning

Det primära resultatet av varje spole funktionsfel är misständningar, eller underlåtenhet att orsaka en gnista och tända luft /bränsleblandningen i cylindrarna. Om en enda cylinder misständningar, du har en V-5 istället för en V-6. Men detta kommer inte att hända med Explorer 4.0-liters, eftersom varje spole utlöser två cylindrar. Så, medan en encylindrig misständningar är dåligt, är du garanterad att falla från en V-6 till en V-4 när du har en spole misslyckande med detta speciella arrangemang.
misständning och villkor

Heta trådar inte bedriver el samt kalla ledningar, och eftersom varma trådar fälla el, de får ännu varmare med användning, vilket orsakar en kaskad effekt av fel i spolen. På grund av detta, får spolen fungerar bra i början, och gradvis förlorar makt och orsaka misständning under loppet av några få sekunder eller minuter (beroende på svårighetsgraden av misslyckande). Misständningar är särskilt problematiska här inte bara för att du förlorar två cylindrar i stället för en, men också för V-6 motor - på grund av deras udda cylinderantalet per sida - är till sin natur känsliga för vibrationer. Trots att förlora två cylindrar släpper du ner till en jämn cylinder antal per sida, kommer det att kasta ändå utanför allt fabriken gjorde att balansera motorn i första hand.
Symptom och koder

Det första du kommer att märka är en allvarlig nedgång i hästkrafter under acceleration, tillsammans med en märkbar effekt. Eftersom spolen värms upp, kommer det inte att antända blandningen även under mindre aggressiva förhållanden som tomgång och pådrag. När cylindern misständningar, kommer råbränsle utgjuta av motorn och avgasröret, vilket resulterar i en märkbar stank av rå bränsle från avgasröret. Detta kommer i sin tur utlösa checka motorn ljus när syresensorn detekterar råbränsle i avgaserna. Men 1994 Explorer inte använder Onboard Diagnostics, Series II-protokoll som alla moderna bilar gör. Så, har du antingen ta den till någon med en specialiserad Ford OBD1 kodläsare, eller dra koderna själv använder förbjudna förfarandet. Det är lite inblandad, men den information som är tillgänglig online; ange sökord "1994 utforskare dtc koder" i din webbläsare, och ta del av resultaten. "DTC" står för "diagnostiska felkoder", som är den tekniska termen för de sifferkoder som datorn använder för att kommunicera panik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68706.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.