Felsökning av en Saturn kylfläkten

kylfläkten på en Saturn ska ge dig många års problemfri användning. Men över tiden, kan flera saker gå fel med det. När kylfläkten inte fungerar, är detta ett allvarligt problem. Fläkten hjälper till att kyla av värmeelementet, som fungerar som en värmesänka ritning bort värmen från motorn. Om fläkten inte fungerar som den ska, kommer radiatorn inte korrekt kyla motorn. Detta i sin tur, kan orsaka kritiska motorkomponenter att misslyckas. Instruktioner
1

Kontrollera säkringen för fläkten och reläet. Ta bort fläkten säkringen under instrumentbrädan. Öppna säkringsboxen genom att vrida ratten på säkringen moturs luckan och dra ut säkringen panelen nedåt. Ta bort säkringen till fläkten med den medföljande säkringen avdragare (på undersidan av säkringsboxen luckan). Kontrollera att se till att säkringen inte har misslyckats. Säkringen innehåller en metallremsa i centrum av det som bör vara intakt. Om det ser brända eller är trasig, byt ut säkringen mot en säkring med samma ampere.
2

Starta motorn och slå på luftkonditioneringen. Fläkten ska starta inom några sekunder. Om den inte gör det, stäng av motorn.
3

Koppla ledningarna som går från fläkten till fläktens relä. Det finns två ledningar som kör av fläkten - en makt bly och en jordledare. Marken bly kommer alltid att vara svart. Trådarna löper till ett relä, som ser ut som en liten svart låda. Dra ledningarna från reläet.
4

Tryck på den röda eller strömkabeln till den positiva polen på batteriet direkt. Tryck sedan minuskabeln från fläkten till den negativa polen på batteriet. Anslut alltid minuskabeln sist och ta bort det först från batteriet. Se till att du inte vidrör batteriet direkt eller att du inte vidrör oskyddade ledningar. Håll fläkten ledningar med skyddande plasthölje. Om fläkten startar är fläkten inte problemet. Om det inte startar, har fläkten misslyckats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64298.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.