Så här kontrollerar katalysatorn på en bil

Minska fordonsindustrin utsläpp är viktig att se till att föroreningar från fordon inte överbelasta vår miljö. Katalysatorn är en bit av utsläppen reglering utrustning som kraftigt minskar produktionen av föroreningar när man arbetar på rätt sätt. Specifikt fungerar katalysatorn genom bränning av överdrivna kolväten och kolmonoxid som produceras under förbränningsprocessen i bilens motor. Vanligtvis installeras i linje med slutrör, är den katalysator som kan städa upp ett fordons avgaser. Men när en omvandlare blir igensatt, kommer den inte att fungera effektivt och kan bidra till dålig fordonets prestanda och ökade utsläpp. Saker du behöver
Vakuummeter
mottryck Socket mätare
ställa
Ratchet
Visa fler instruktioner
Check Intake Vakuum
1

Kontrollera effektiviteten hos fordonets intag vakuum. Avlägsna skruven som täcker en av de vakuumöppningar på fordonets inloppsrör. Anslut vakuummätaren till den öppna porten med bilen avstängd.
2

Arbeta med en partner för att starta motorn när du förblir i ett läge där vakuummätaren är synlig. Notera vakuumavläsning på tomgång. Normalt bör de flesta motorer producerar en läsning av 18 till 22-inches/Hg i normal tomgång.
3

Instruera din partner till rev och hålla motorn vid ca 2500 rpm. Övervaka vakuummätaren för en kort nedgång i vakuum behandlingen innan han återvände till den ungefärliga tomgång läsning. Om det finns en stadig nedgång i vakuum läsning som motorn hålls vid 2.500 rpm, eller läsningen aldrig återgår till tomgång mätningen, antar att det finns en ansamling av mottryck i avgassystemet som orsakats av en igensatt katalysator.

Kontrollera Exhaust
Back Pressure
4

bort bilens syresensor och anslut en back manometer till syresensorn hamnen i avgasgrenröret. Bilen ska vara avstängd medan mätaren är ansluten.
5

Starta bilens motor och övervaka behandlingen av ryggen tryckmätare. Notera baktrycket medan fordonet går på tomgång. Be en partner till rev motorn till 2500 rpm och ta del av förändringen i mottryck under acceleration.
6

Se bilens instruktionsbok för att bestämma den rekommenderade mängden av mottryck för det specifika göra och modell som du testar. Om överdrivet mottryck anges, kommer det troligtvis en blockering någonstans i avgassystemet.
7

Med bilen avstängd, koppla bort katalysatorn och ta bort den från avgassystemet. Inspektera insidan av omvandlaren genom att hålla en öppning av en del upp till en ljus och letar efter ljus att lysa igenom till den motsatta änden. Antag att omvandlaren är igensatt och behöver bytas ut, om inget ljus syns genom porösa inre av komponenten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67931.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.