Felsökning av en Dodge Dakota Truck

Dodge Dakota är en medelstor lastbil med förmågan att hantera måttligt tung arbetsbelastning. Den Dakota in på marknaden 1987 och har släppts med modifieringar och uppgraderingar varje år till och med 2009. De ursprungliga modellerna presenterade en kvadratisk kropp, men Dodge rundade ut huven för att matcha RAM truckens profil 1997. Felsökning av Dakota kräver grundläggande mekaniska kunskaper och förmåga att övervaka motor och transmission prestanda för negativa förändringar. Saker du behöver
voltmeter
Starter
Diagnostic läsare
Visa fler instruktioner
1

Starta trucken och övervaka avgaserna för svart rök. Kontrollera oljenivån om rök är närvarande. Lägg till eller byta olja om det är låg eller smutsig. Om oljenivån är normal och rök är närvarande, kan oljepumpen kräva ett nytt block bussning. Oljepumpen är ett vanligt problem i många Dakota modeller och måste repareras eller ersättas så snart problemet upptäcks.
2

Övervaka bromsarna tätt i 2000-2004 modell Dakotas. Om bromsarna puls, rök eller låsa upp, måste du sluta köra och göra reparationer. Har bromsarna servad så snart du känner igen pulserande. Kontakta även en Dodge återförsäljare eftersom du kan vara berättigad till ersättning av återkallade och defekta delar i bromssystemet. Addera 3

Använd en voltmeter för att testa batteriet och generatorn om motorn upplever regelbunden effektförlust. Anslut den positiva kabeln till den positiva polen och den negativa kabeln till den negativa polen. Om avläsningen är mindre än 12 volt, måste batteriet laddas innan fordonet startar. Det batteri och generator kan också kräva ersättning.
4

Byt starter om strömmen är bra och motorn startar inte. Startmotorn i 1980 och 1990 modeller kommer sannolikt att gå illa om du bor i kalla klimat. Ta bort de två starter bultarna med en hylsnyckel och har enheten testas av en bildelar återförsäljare. Byt ut enheten om den misslyckas testet.
5

Anslut en elektronisk diagnostestare i uttaget sitter under förarsidan streck modeller byggda efter 1995. Engagera fordonet strömmen och slå på läsaren. Låt läsaren att kommunicera med elektroniken och starta fordonet när läsaren råd. Efter testerna är klara, läs på skärmen för att bestämma vilka sensorer kan behöva ersättas. Failing sensorer kommer att dramatiskt påverka truckens prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67932.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.