Felsökning Fuel Filter

Bränslefiltret är den komponent som filtrerar förorenar ur bränslet körs till motorn. På de flesta fordon är filtret belägen under huven på passagerarsidan, säkrade till brandväggen. Du bör kontrollera och byta ut bränslefiltret efter ungefär 30.000 miles, men ett bränslefilter kan bli igensatt innan den rekommenderade 30.000 mil livslängd. Du måste göra lite felsökning att bekräfta att filtret är problemet. Saker du behöver
Open-end skiftnycklar
Catch pan
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och kontrollera tomgångsvarvtalet. Det borde slå sig ner till cirka 600-800 RPM när motorn har nått normal arbetstemperatur.
2

Kontrollera om motorn går på tomgång grov hela varvtalsområdet. Om motorn stannar eller tvekar över hela varvtalsområdet, kan det tyda på ett smutsigt bränslefilter.
3

Stäng bilen utanför.
4

Använd en öppen fast nyckel för att lossa, men inte ta bort, tjänsten bulten från toppen av bränslefiltret. Sväng tjänsten motsols.
5

Använd en fast nyckel för att lossa, men inte ta bort, den ihåliga skruven som sitter mitt emot tjänsten bulten.
6

Place en fångst pan under bränslefiltret.
7

Starta bilen. Som bränsle rör sig genom filtret, bör det läcka från både service och bultarna banjo. Om den inte gör det, då bränslefiltret är igensatt och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64204.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.