Bakre Hydraulic Brake Felsökning

Bakre hydrauliska bromsar är en ganska enkel men mycket viktig på varje bil. De bakre bromsarna är bara en del av det bakre bromssystemet, vilket kan utveckla ett antal problem som orsakas av skador eller års användning. Lyckligtvis är baksidan av ett bromssystem som ganska enkel och lätt att diagnostisera. Testa

Det enklaste sättet att avgöra om du ens har en bakbroms misslyckande är den klassiska "dirt road test." Hitta en smuts eller kalk-sten väg med en mjuk kurva i den, och accelerera fordonet upp till 20 till 25 miles per timme. Golv bromsarna i ditt bästa försök att låsa däcken. Gå tillbaka och kontrollera bromsspår.

Normal skid-märken med ett ABS utrustat fordon kommer att likna en serie av streck i vägen, vilket är ett resultat av ABS-systemet har upprepade gånger tillämpa och släppa trycket. Om de bakre skid märken ut av detta test är helt fast, så har du ett fel på ABS-systemet. Om du kan upptäcka låsa upp framhjulen bara, då de bakre bromsarna inte får tryck och har misslyckats fullständigt.
Bakre bromsfel
p Om de bakre bromsarna helt misslyckas med att engagera eller endast lätt, sedan mer än troligt att det finns ett problem antingen i huvudcylindern eller ABS (låsningsfritt bromssystem) System. Nästan alla moderna bilar använder en dubbel huvudcylinder, och inre läckage i antingen huvudcylindern eller ABS-systemet kan resultera i en normal-känsla pedal utan ingrepp av de främre eller bakre bromsarna.

Fel i ABS-systemet till modulera kommer att orsaka samma effekt. Detta är mer än sannolikt på grund av en funktionsstörning servo eller en fast ventil i ABS distributionen blocket. ABS misslyckanden ofta kommer att åtföljas av en instrumentpanel varningslampa. Om din ABS distributionen blocket fungerar
ABS Failure

, då problemet kommer antingen att vara en dålig hjulhastighetsgivare eller lös /korroderade kabelnätet. Vissa bilar har separata säkringar för främre och bakre ABS-systemet, så kolla dessa också. Alla fel av denna typ kommer att utlösa en instrumentbrädan varningslampa.
Läckage


Om en bromspedal sjunker hela vägen till golvet, eller kommer inte hålla fordon medan i enheten, så kan det finnas ett läckage i ledningarna. Läckaget kan genom mycket liten, men någon mängd av luft som kommer in raderna kommer att resultera i denna effekt. Om läckaget är för liten för att kunna upptäckas, prova vakuum blöder bromsarna. Någon effekt på bromsning efter blödning är en indikator på läckande ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64551.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.