Felsökning Motor koder på en 2007 KIA Sorento

När en 2007 Kia Sorento säljs i USA måste den följa Miljölagstiftningen Protection Agency. Detta innebär att 2007 Kia Sorento är kompatibel med den andra generationen av On-Board Diagnostic kodning. Detta system är universellt för märken och modeller som säljs efter 1996. I Sorrento dator övervakar motorn och register fall av funktionsfel. När ett problem upprepar sig nog, märker datorn det som "problem" och aktiverar ljuset kontrollera motorn. Åtkomst dessa kontrollkoderna Engine Light är ganska lätt. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut OBD-II skanner till Kias DLC-port. Det kommer att vara under instrumentpanelen, i närheten av rattstången. Slå på scannern. Du behöver inte slå på dig själv om du äger en scanner som är förinställd för att starta själv när en anslutning avkänns. Vrid 2007 Kia Sorento elektronik på genom att vrida tändningsnyckeln till "On" läge. Vrid motorn på bara om du äger en scanner som kräver att ytterligare steg.
2

Titta på din OBD-II-skanner. Om koderna inte automatiskt hämtas, äger du en skanner som behöver det kommandot knappats in Scanner layout och platser knapp avvika med varumärket. Du kommer att behöva rådfråga din exakta scanner handbok för de exakta stegen om hur man nyckeln i "hämta", "read" eller "Scan"-kommandon.
3

Titta på den första bokstaven i den alfanumeriska koden. Eftersom du är ute efter motorproblem, fokusera på de koder som börjar med "P." Dessa koder som hanterar både motor och bränslesystem. För tillfället kan du ignorera koder som börjar med "C", "B" eller "U." Skriv P-koder på ett separat papper.
4

Rådgör med din scanner handbok för de generiska OBD-II kodande betydelser. Definitionerna bör vara i listform, och oftast mot baksidan av handboken, i en bilaga. Den Sorento kommer också att använda Kias ytterligare och kompletterande OBD-II-koder. Dessa kommer sannolikt att vara varken i skannern handbok eller i Sorento handbok. Du kommer att behöva hitta dessa koder på nätet (se Resurser). Kopiera koden betydelser bredvid deras motsvarande P-koder.
5

Öppna Kias motorrummet och felsöka platser baserat på din lista över P-koder. Exempelvis hänvisar Kia-specifik kod P1496 till "EGR Stepper Motor Fel -. Krets 1" Felsökning inte bara just den kretsen, men för avgasåterföring systemet som helhet, särskilt om du har ett kluster av koder centrering runt EGR-systemet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66652.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.