Felsökning av fläktkoppling i en Ford Explorer

Ford Explorer fläktkopplingens är ansvarig för utförandet av motorns kylfläkt. Motorn behöver för att fungera vid en viss temperatur, och om fläkten går konstant, kan den köras under den optimala temperaturen. Om fläkten aldrig går alls, kan motorn överhettas. I det fall du misstänker att din fläkt koppling inte fungerar korrekt, tar några minuter att utföra dessa enkla felsökningssteg för att kontrollera om din Explorer behöver en ny fläkt koppling. Det är bäst att börja här med en kall motor. Saker du behöver
Ficklampa glasögon
Säkerhet
Stiff kartongbit
Visa fler instruktioner
1

Klättra under framsidan av Explorer med ficklampan . Det är bäst att ha dina skyddsglasögon på från denna punkt framåt under hela testningen. Slå upp till botten av fläktkoppling och inspektera för eventuella läckor som kan som kommer från kroppen av enheten. Om läckan har varit det under en tid, kan vätskan trail täckas i smuts. I dessa fall kommer vätskan trail verkar vara en mörkare linje av smuts än området runt den. Om det finns en läcka, har din fläkt koppling misslyckades antingen eller håller på att misslyckas.
2

nå upp och snurra fläkten för hand. Om du inte kan nå den underifrån, klättra ut och komma åt fläkten från toppen av motorrummet. En bra fläkt koppling bör sätta fläkten att stanna inom fyra eller fem varv. Om din fortsätter att snurra, eller kommer inte snurra alls, har du en dålig fläktkoppling och kommer att behöva ersätta den.
3

Starta motorn, lyfter huven och vänta fläkten att engagera sig. Det borde sparka in när motorn nått driftstemperatur och stängas av efter kylning av motorn för lite. Om det inte går att få, du har en dålig fläkt koppling. Om den gör det, gå vidare till nästa steg. Om fläktkoppling snurrar från det ögonblick den kalla motorn startas, måste du byta ut fläkten kopplingen.
4

Skjut kartong i vägen för fläkten, försiktigt så att inte sätta din fingrar eller någon annan kroppsdel ​​i skymundan. Om kartongen saktar fläkten avsevärt eller ger det till ett stopp, du har en dålig fläkt koppling och kommer att behöva ersätta den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64704.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.