Hur man testar en RAV4 bromsservo

Toyota RAV4 är en liten och sportig sports utility vehicle först introducerades till den amerikanska marknaden under 1996. Liksom de flesta moderna bilar är Rav4 utrustad med servoassisterade bromsar som använder det vakuum som alstras i motorns insugningsrör för att bistå i driften av bromsarna genom ett vakuum bromsförstärkare. Eventuella problem med booster kan kräva att föraren att utöva en stor kraft för att manövrera bromsar. Det är därför viktigt att förarna kan försäkra sig om att boostern fungerar. Saker du behöver
Tänger
Skruvmejslar
Aspirator glödlampa eller kött Baster
Vakuum testfigur
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Rav4 och stäng av motorn. Tryck på bromspedalen flera gånger för att använda upp eventuell kvarvarande vakuum som kanske lagras i boostern. Tryck och håll ner bromspedalen och sedan starta motorn. Du bör känna drop bromspedalen en aning, och den känslan ska bli normal. Detta indikerar att bromsförstärkaren har börjat arbeta när den tar emot vakuum från motorn. Släpp upp bromspedalen.
2

Låt motorn gå på tomgång under några minuter. Stäng av motorn, och sedan omedelbart börja pumpa bromsarna tillåter ett par sekunder mellan varje pump. Med varje pump, ska bromspedalen känns hårdare och det ska sluta i en något högre position. Detta indikerar att varje applicering av bromsarna är att använda upp lite mer av vakuumet lagrad i boostern. All vakuum kommer att vara borta efter fyra till sex pumpar. Om bromspedalen känns väldigt hårt och stoppar i en mycket hög position med den första eller andra pumpen, luft läcker in i vakuum booster. Addera 3

Håll bromspedalen med motorn igång och stänga av motorn. Håll ner bromspedalen med stadig kraft, och uppmärksamma pedalläget. Om pedalen stannar i samma position i 30 sekunder eller så innebär det att boostern håller sitt vakuum. Om pedalen långsamt stiger under denna tid betyder det att luft läcker in i booster. Om pedalen sjunker, kan det finnas ett problem med huvudcylindern.
4

Stäng av motorn. Öppna fordonets huven och leta reda på bromsservon. Förstärkaren är en kupolformad sammansättning som är monterad på den bakre väggen av motorrummet på förarsidan, ungefär i linje med bromspedalen. Nu lokalisera vakuumslangen som går från motorns insugningsrör till boostern. Det är en svart gummislang ca 3/4 inches i diameter. Spåra detta tillbaka slangen till motorns insugningsrör. Lossa klämman på änden av slangen med hjälp av en skruvmejsel eller tång, och glider slangen från anslutningen punkten.
5

Använd en sug glödlampa eller en kött baster att försöka blåsa in luft i slangen . Om vakuumförstärkare backventilen fungerar bör du inte kunna blåsa luft i. Nu försöker suga luft ur slangen. Om backventilen fungerar bör du kunna suga luft ur ganska lätt.
6

Anslut mätaren vakuum testet till anslutningen på motorns insugningsrör och sedan starta motorn. Vakuummätaren ska läsa minst 18 inches av vakuum. Om ett vakuum manometer är inte tillgänglig att du kan sätta fingret över anslutningspunkten medan motorn är igång, i vilket fall du bör känna ett starkt vakuum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66296.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.