Felsökning kulleder

Fordonsindustrin kulled använder en kulledsarrangemang nästan identisk med en människa axelleden. Kulleder tillåter roterande spela samtidigt hålla en tät fog mellan styrled och kontrollgruppen. Kontrollgruppen tillåter vertikal rörelse medan kulleden rör sig med ratten. Den nedre kulan måste stödja hela vikten av den främre änden och samtidigt hålla hjulen på en sann och rakt spår. Den övre kulleden hjälper till med att hålla rätt hjulinställning, men bär en mycket lättare belastning. Felsökning kullederna kräver några speciella kunskaper och några verktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Tire Iron
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
End skiftnycklar
Mätur
Visa fler instruktioner

1

Kör bilen till en parkeringsplats eller plats som har vägbulor. Kör över vägbulor långsamt, lyssna efter någon typ av skrammel, clunking eller gnissel. Variera hastigheten lite och vrid ratten medan fordonet lyfts upp på hjässan av knölen. Prova olika kombinationer av rullande över knölen i olika vinklar och vajande ratten fram och tillbaka. Torra eller slitna kulleder gör metall mot metall ljud som alltid kommer från den främre upphängning.
2

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbromsen engagerade. Öppna huven. Koppla bort den negativa batterikabeln på sin post. Höj fordonets front med domkraft och placera en pallbock under ramen nära varje framhjul. Använd en butik lätt att inspektera gummistövlar på övre och undre kulleder. De kulleder fäster vid de stora triangelformade styrarmar. Om gummistövlar verkar plana eller kollapsade det betyder att de har förlorat fett på insidan. Kullederna bör bytas.
3

Bestäm om kullederna har indikator stift som sticker ut ur deras boll bostäder. Indikator kulleder har införts på vissa modeller och fabrikat av fordon. Se din bruksanvisning för att avgöra om detta är sant för din bil. Indikator stiften slitage när bollen bär inuti sockeln. Stiftet har antingen bara en liten del sticker ut eller kommer inte att vara synlig på alla

Inspektera botten nit eller bult infästning av kulleder,. Bör inte brytas eller saknas. Överdriven slask och fjädring resulterar förskjutning i saknade eller trasiga bultar montera eller nitar.
4

Lyft upp bilen med domkraft och placera en pallbock direkt under den nedre länkarm. Kontrollera att hjulet inte vidrör marken eller kontakta ramen. Ställ indikatorklocka på marken och justera ratten armen vilar mot fälgen på sin lägsta punkt. Gunga på hjulet för hand in och ut för att få behandlingen indikatorklocka för horisontell rörelse i den övre och nedre kulleden. Värdet ska inte överstiga tillverkarens specifikation. GM kulleder, till exempel, inte kan överstiga 3,18 millimeter. En högre siffra indikerar för mycket lek och kräver kulled ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65624.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.