Felsökning av en Mazda MX6

Sharing många komponenter med Ford motsvarighet, Probe GT, var Mazda MX-6 en sportig tvådörrars coupe produceras under en nio års perioden från 1988 till 1997. Slitsade mellan Miata Roadster och RX-7, gav framhjulsdrift MX-6 konsumenterna en kombination av lyx och prestanda, plus en dos av frisk styling. Den drevs av en liten förskjutning dubbla överliggande kam V-6 motor som producerade 164 hästkrafter, och kan beställas med ett val av automatisk eller manuell växellåda. Bilen var allmänt tillförlitlig, men drabbades äldre exempel från en rad olika frågor (främst på grund av slitna komponenter), som lätt kan identifieras genom en serie av relativt enkla åtgärder. Saker du behöver
Vehicle tune-up kit
Motorkod läsare
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Bifoga en universell kodläsare till MX -6: s diagnostiska terminalen för att snabbt spåra eventuella felaktiga eller inte komponenter.
2

Byt luft /bränsle-filter och tändning systemkomponenter (tändstift och kablar) för att hjälpa till att återställa normal funktion och totala fordonets prestanda. Detta kommer också att bota en mängd olika symptom såsom låg tomgång, tvekan eller stamning och dålig bränsleekonomi.
3

Ersätt alla viktiga systemfiler vätskor (motorolja, växellåda, bromsar, kylvätska). Detta inte bara hantera problem med hög motortemperatur, redskap slipning och utmattningsrisk, utan också håller din MX-6 igång med maximal effektivitet.
4

Anslut en bil multimeter för att kontrollera bilens elsystem för alla svagheter. Om batteriet producerar mindre än 12 volt när det är fulladdat kan det inte längre tillräckligt makt bilens kritiska system och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67769.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.