Felsökning av en 2 Motor Stroke Gas

Räkna ut vad som orsakar en tvåtaktsmotor till funktionsfel eller utvecklas svagt vanligtvis innebär att identifiera vad som kastar av bränsle /luftblandningen. Dessutom, tändinställningen, om felinställda, kan också bidra till problemet prestanda. Genom både kontrollera tändningen och tidsbestämning, kan du rätta till obalansen lätt och få motorn igång ordentligt igen. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
butik trasa
Tändstift
Skruvmejsel
skiftnyckeln
Förgasare skumfiltret
Förgasare renare
Visa mer Instruktioner
Förgasare Frågor
1

Dra tändningen locket från tändstiftet sticker ut från motorns cylinder. Placera locket åt sidan för en stund och ta bort tändstiftet med en hylsnyckel. Vrid pluggen gratis när lös och undersöka färgen plug dricks.
2

Använd färgen på tändstiftet för att identifiera om motorn behöver mer bränsle (vit), mindre bränsle (fet svart), eller fungerar korrekt (brun). Byt ut tändstiftet med en ny och installera om Tändstiftshatt. Öppna upp förgasaren botten med en skruvmejsel eller skiftnyckeln och exponera jets. Sätt större jetplan för mer bränsle och mindre jetplan för mindre bränsle.
3

Täta förgasaren. Skruva loss bulten eller klämma som håller förgasaren filtrera på och ta bort den. Byt ut filtret om det är skum eller använd spruta förgasaren för att rengöra det om det är metall. Sätt tillbaka filtret, strama åt klämman igen. Kör motorn och utföra mätningarna tändstiftet igen tills pluggen tips är brun.
Timing Oro
4

Leta svänghjulet på din motor. Använd ett svänghjul hållare för att sätta fast del medan du lossa svänghjulet säkra muttern med en hylsnyckel. Sätt ett svänghjul avdragare verktyg för att driva svänghjulet utanför sin axel genom att skruva den inåt i svänghjulet center gängorna. Fånga svänghjulet när det lossnar och ta bort den.
5

Undersök plattan tändning statorn under svänghjulet. Kontrollera att enheten är korrekt placerad med inställningsmärkena på motorn fallet. Använd en skruvmejsel för att skruva loss fästskruvarna på plattan om det är placerat felaktigt. Flytta plattan och dra åt skruvarna igen.
6

tillbaka svänghjulet och fäst det igen med svänghjulet innehavaren verktyget. Twist svänghjulsmuttern tillbaka på axeln efter svänghjulet och dra åt den med fingrarna. Slutför dra åt muttern med en momentnyckel tills den når rätt täthet för din motor - kontrollera din motor dokumentationen för korrekt vridmoment på svänghjulsmuttern. Starta motorn igen och övervaka prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67446.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.