Hur vet man att en generator misslyckas

Generatorn i bilen tjänar två mycket enkla men viktiga mål. Den första är att ge tillräckligt med el för att upprätthålla ett 12-volts laddning i din bil batteri så det finns gott om kraft för att starta bilen nästa gång du vill använda den efter avstängningen. Det andra är att ge tillräckligt överskott makt att köra fordon tillbehör såsom strålkastare, vindrutetorkare, signalhorn, blinkers och andra tillbehör. Att förstå hur man diagnostiserar en defekt generator bygger på din förmåga att avgöra om det inte finns tillräckligt med laddning kommer från det, eller om det är för mycket laddning som kommer från det. Saker du behöver Review, Digital multimeter kan mäta volt
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och låt den gå på tomgång i flera minuter så att generatorn kommer till normal genomsnittliga drifttemperaturen.
2

Slå på din digitala multimeter för att mäta minst 14 volt. Medan bilen fortsätter att köra, öppna huven motorrummet och tryck på svarta testsonden på din multimeter till svart (negativ) polen på batteriet och sedan på den röda testsonden på din multimeter till den röda (positiva) terminalen på batteri. Anteckna den spänning som produceras av generatorn. Spänningen med bilen värmas upp bör mäta mellan 13.5 volt vid den nedre gränsen, och bör inte gå över 14,2 volt vid den högre gränsen. Om spänningen är över 14,2 då generatorn kan ha ett trasigt spänningsregulator. Om enligt 13.5 volt, kan det vara antingen en felaktig intern spänningsregulator eller utslitna komponenter generator.
3

Utför en "belastningstest," om det är möjligt. Slå på fordonets strålkastare som till ljusa och kontrollera spänningen igen med din multimeter. Om generatorn inte fungerar ordentligt, eller det interna spänningsregulatorn är felaktig, kommer den uppmätta spänningen sjunker under 13 volt.
4

Kör din bil för ytterligare 5 till 10minutes och titta på bilens strålkastare . Om de blir suddig och fortsätter ljusreglering ytterligare när bilen körs, vända bilen och strålkastarna omedelbart. Mät batteriet igen när den inte är igång. Om batterispänningen har fallit under 12 volt, då generatorn har misslyckats och inte upprätthålla batterispänningen behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64735.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.