Felsökning av en Ignition

En väl fungerande tändningen är nödvändig för din bil att starta. Tändningen styr tidpunkten för och omfattningen av tändstiftet bränning och även ökar batterispänningen att få den resulterande gnista över tändstiftet gapet och in i motorn. Det finns flera olika typer av tändsystem, inbegripet elektroniska och fördelarlös, men alla har samma syfte. Felsökning en antändning problem i en bil tar tid och innebär en process för eliminering. Instruktioner
1

Titta på varvräknaren om bilen dog medan du kör. Om varvräknaren sjunkit till noll direkt efter att motorn dog, har du förmodligen en låg-spänning fel tändsystem. Om varvräknaren långsamt sjunker, kan det vara bränsle relaterade eller det kan vara en hög-spänning tändsystem fel. Det låg-och hög-spänning fel hänvisa till den specifika kretsen som sannolikt dåligt i tändsystemet, som man är låg-spänning och en är hög spänning.
2

Vrid nyckeln i tändning och lyssna efter ett surrande eller klickande ljud. Om du hör ett ljud av detta slag, kan din förrätt vara dåligt och behöver bytas eftersom tändningen inte kan fungera utan en starter.
3

Kontrollera instrumentpanelen om bilen är fortfarande börjar intermittent. Om bilen stannar och instrumentbrädan inte visar några varningslampor eller indikatorer, har du förmodligen en dålig tändningslåset som behöver bytas ut. Håll nyckeln lite framåt och om bilen kan köras när knappen hålls men stannar när den släpps, är tändningslåset misslyckas.
4

Undersök din tändning säkringen i säkringsdosan i din motor. Din bruksanvisning får instruktioner om hur du kommer åt säkringslådan och vilken säkring du behöver för att kontrollera om det är svärtade eller trasig, byt säkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65140.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.