Hur korrekt att diagnostisera en dålig topplockspackning

Även om du inte är en professionell mekaniker det finns åtgärder som du kan vidta för att diagnostisera en dålig topplockspackning. Med bara några enkla verktyg och ett skarpt öga kan du snabbt avgöra om din topplockspackning är källan till dina problem med överhettning, och spara en dyr diagnostisk avgift. Här är vad du behöver veta för att framgångsrikt testa och inspektera topplockspackning på din bil. Saker du behöver
Inspection Mirror
Ficklampa
Block Tester
Visa fler instruktioner
1

Titta på olja och undersöka för att avgöra om motorn kylmediet är närvarande. När din topplockspackning misslyckas det ofta mellan en vatten jacka och en olja pentryt hål. Ett misslyckande i denna plats kommer att tillåta kylmedel att komma in och förorena smörjsystem. Om du har kylvätska i oljan det har ofta ett krämigt utseende till det, nästan som chokladmjölk. Även om oljan ser bra ut på din oljestickan du kan rinna ut ett litet prov från oljetråget och undersöka den under ljuset för närvaron av vattendroppar.
2

Kontrollera avgasröret för att se om avgasrök är vit. Ibland kan en dålig topplockspackning läcker kylvätska i ett av förbränningsrummen orsakar en vitaktig, tjock rök komma ut ur avgasröret. Detta kan vara svårt att skilja om utetemperaturen är kallt, men i varmare väder den överdrivna vit rök kommer att vara ganska uppenbart.
3

Rev bilen något medan den är i park eller neutral och uppmärksamma för att se om motorn vill stanna när motorvarvtalet sjunker tillbaka till tomgång. En bil med en sviktande topplockspackning har ofta problem med att upprätthålla en god mängd motorns vakuum och kompression i cylindrarna vilket kommer att orsaka att motorn stannar när den saktar ner. Vara säker på att din fot är den viktigaste bromsen och att handbromsen är också tillämpas för att förhindra att bilen rör sig framåt medan du utför detta test.
4

Inspektera ytan där cylindertoppen möter motorblocket och leta efter läckor. Många gånger kylvätska kommer att sippra ut ur huvudet packningen och köra ner motorblocket. Detta kan ske på en plats som är svår att se, så du kanske behöver en ficklampa och en inspektion spegel. Om du ser kylvätska läcker någonstans från packningen korsningen, är detta en tydlig indikator på att din topplockspackning är dåligt.
5

Använd ett block testare att kontrollera förekomsten av avgaserna i motorns kylvätska . Detta är ett verktyg som ser ut som en kalkon baster och använder speciellt färgämne som reagerar med koldioxid för att göra dig uppmärksam på förekomsten av avgaser kolväten i din frostskyddsmedel. Du kan köpa det här verktyget på de flesta bildelar butiker för mindre än tjugo dollar med inkluderade tester vätskan. Medan varje kit kommer med sina egna specifika instruktioner, är den allmänna proceduren för att fylla testare med vätska och ta försiktigt bort kylarlocket eller kylvätskebehållaren cap. Sen när bilen är ljummen du pressa lampan att suga in röken som svävar ovanför kylvätska i testaren. Om det finns avgaser i din kylvätska den kommer att reagera med vätskan och slå en annan färg så att du vet att din topplockspackning har en läcka mellan förbränningskammaren och en vattenmantel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64343.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.