Ford 133 Code

En felkod P0133 på din Ford bil indikerar att det finns ett problem med luftbränsleförhållandet i motorn . Även om detta fel är osannolikt att orsaka några körbarhet problem , kan det orsaka problem med utsläpp testning . Betydelse

Felet avser den främre syresensorn på banken bredvid din motor är nr 1 cylinder . Att se detta fel innebär att sensorn inte justera förhållandet luft bränsle , eller inte ta itu med det ordentligt .
Orsaker

Ett fel P0133 kan återställas på Ford , och detta kan orsaka felet att försvinna om det bara var ett tillfälligt problem . Om Fel P0133 igen efter återställning , kan din lambdasond att misslyckas . Andra möjligheter inkluderar problem med ledningar som kör till sensorn , ett problem med luftmassemätare eller ett avgassystem läckage .
Överväganden

Innan du byter syresensor på din Ford , kolla för inlopp luftläckage och avgas läckor . Kontrollera också ledningar till lambdasonden . Dessutom bör driften av både luftmassemätaren och syresensorn kontrolleras för att avgöra vilken som är roten till felet innan du byter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67379.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.