Fläktrem Symtom

Fan bälten, eller generator drivremmar, överföra makten till flera viktiga delar av bilen, inklusive luftkonditionering, servostyrning och generator, enligt AutomotiveCare.com. Dessa remmar inte försämras med tiden och användning, dock, och så småningom kan gå av. Detta kan leda till en förlust av makt eller ännu allvarligare skador, så det är viktigt att kunna identifiera symptom på en trasig fläktrem och ersätta eller justera det innan det går sönder. Det finns flera vanliga symptom att titta och lyssna på. Ovanliga ljud

Den vanligaste hörbara aning om problemet är ett högt skrikande ljud. Du kan höra detta ljud precis efter att du startar bilen, vid manövrering långsamt, eller efter körning genom en särskilt djup pöl. Det är ett symptom på en lös fläktrem, och ju längre du hör detta skrikande ljud, är det sämre skick din fläktrem är i. En annan potentiell indikator för en sviktande fläktrem någon rytmiska ljud när du kör. Detta ljud kan indikera något inbäddad i din fläktrem. Mindre vanliga ljud som indikerar en brist eller felriktad fläktrem inkluderar väsande, mullrande, slipning och skramlande. Du kommer att behöva byta ut eller justera ett bälte som uppvisar något av dessa symtom för att undvika eventuell förlust av makt till andra delar av din bil, och eventuella motorskador.
Dimming Strålkastare

Du kan märka dina strålkastare avbländning när bandet arbetar alltför hårt för att vända generatorn och ladda batteriet efter start av bilen, eller när du placerar en tung belastning på servostyrningen genom att vrida vid låga hastigheter. Detta symptom är vanligare på dieselbilar än gasdrivna fordon.
En trasig Utseende

flesta fläktremmar i moderna bilar är serpentin bälten och måste orm runt ett antal olika remskivor. Detta orsakar remmen att värma upp och sedan härda, som, med tiden, kan orsaka valfritt antal brister i bandet, så småningom leder till rembrott. Undersök din fläktrem för några tecken på sprickor eller nötning. Det måste bytas ut omedelbart om det uppvisar dessa symptom. Chunking (när delar av bandet har rippat ut) visar också ett allvarligt problem. Dessutom, titta noga för eventuella tecken på ojämnt slitage, nötning, revben separation och grus penetration. Dessa kan vara tecken på att det är nödvändigt att ersätta eller justera. Kontaminering med vätska gör att bandet kan attrahera smuts, vilket är ett problem i sig utan även indikerar en potentiellt större problem med antingen olja, servostyrning eller kylvätskeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66133.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.