Chevrolet motorproblem

Chevrolet använder förbränningsmotorer i de flesta av sitt sortiment, och medan de flesta är tillverkade väl, några har inneboende konstruktionsfel och ens minns. Många olika storlekar av Chevrolet motorer kommer att ha samma felsökning tekniker, eftersom de alla använder liknande delar. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan upptäcka problem med en Chevrolet motor i ca 30 minuter. Kontrollera Vätskor

Bestäm om vätskor fylls till rätt nivå och är rätt färg och skick med hjälp av en ljus-färgad trasa för att kontrollera de relativa mätstickor. Motorns oljesticka för många Chevrolet modeller är gulfärgad och normalt sitter på vänster sida av motorn. Oljan ska vara en gyllengul färg och inte lukta bränt. Automatiska växellådor har sina mätstickor i den bakre delen av motorrummet och ibland färgas röda. Vätskan ska vara en genomskinlig röd färg, inte brun eller svart, och bör inte heller lukta bränt. Kylmedlet och bromsvätskor har inte mätstickor, men de har reservoarer som kan inspekteras av ögat. Den kylvätska ska vara ren och färgat grönt eller rött (Chevrolet med DexCool har röd kylvätska), och bromsvätska bör vara en gyllengul färg. Smutsiga eller lågt vätskor kan tyda mekaniska skador.
Computer

Chevrolet fordon är utrustade med ett OBD-systemet och har sedan början av 1980-talet. Ytterligare sensorer och mer avancerad programmering har utvecklats datorsystemen till nyttiga verktyg för att analysera motorns beteende. Genom att använda ett felsökningsverktyg insatt i OBD-II-port under förarsidan kick panel, kan motorns alla felkoder hämtas och visas för forskning. När en sensor bestämmer ett problem, lagrar datorn lämplig kod och kan lysa upp "service motorn snart" ljus på instrumentbrädan. Även om dessa koder är inte vanligtvis ett tecken på hela frågor, kan de leda mekanikern till en utgångspunkt för att leta efter problem.
Design

Forskning påminner om det lämpliga fordon och kolla med en lokal Chevrolet återförsäljare för att se om reparationen kan utföras utan kostnad. Tyvärr var många problem konstruktionsfel som blev uppenbart efter bil eller lastbil tillverkades. Om dessa brister kan betraktas som säkerhetsrisker, generalagenten typiskt reparerar dem gratis (eller en reducerad kostnad).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64248.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.