Hur man löser Borg-Warner Problem Velvet Drive

The Velvet Drive transmission, som grundades av Regal-Beloit 1948, köptes av Borg Warner 1995. Sändningarna var och har särskilt lämpade för den marina industrin, för installation på många vattenskotrar, inklusive segelbåtar, trålfiske, inombordare kryssare, sportbåtar sport och stora yachter. The Velvet Drive kraftledningen ger mjuk och tyst prestanda, med den högsta kvalitet komponenter tillverkade med industristandarder. Däremot kan det Velvet Drive transmission vara problematiskt om vissa system inte kontrolleras och underhållas regelbundet. En båtägare kan lösa och åtgärda många av dessa problem om han vet vad man ska leta efter. . Saker du behöver
Rags
Växellådsolja (typ F Dextron) katalog Skruvmejslar
marinfett
Hylsnyckelsats
spärrnyckel
anslagstavlor
String
Protractor
Bladmått
Flare skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera nivån växellådsolja innan start och köra motorn. Dra upp mätstickan och torka av sonden änden med en trasa. För in sonden och dra den för att läsa den nivån. Låg eller ingen transmissionsolja olja kommer att orsaka en överhettning på grund av lågt tryck och otillräcklig smörjning.
2

leta efter några missfärgad olja, som har brynt eller svartnat. Smell för en bränd lukt. Dåliga prestanda, överhettning och bullrig drift resultat från smutsiga transmissionsolja. Detta problem kräver en vätska dränering, byte och nytt filter installation. Fyll doppröret stick inlopp med typ F Dextron, till hela märket.
3

Starta motorn i friläge med båten i vattnet och låt det nå rätt arbetstemperatur. Placera växelväljaren framåt, på inte mer än 1000 motorvarv, och vänta på spärrkulan vid övergången bas att dyka in i uttaget. Skiftindikeringen Nålen bör vila direkt över "Framåt" och båten skulle börja flytta. Om skiftindikeringen vilar på vardera sidan av det främre läget och engagerar, har du en snedställning manöverlänkage.
4

Använd rätt ände skiftnyckel för att lossa låsmuttern på kopplingen och vrid den andra kopplingen rod nut att förlänga eller förkorta lingkage kast, så det riktas in rätt med indikatorn nålen och skiftmekanismen. Kontrollera framåt, neutral och back positioner. När anpassas ordentligt på kopplingen inställningsstången, kommer alla positioner radas upp.
5

Avlägsna höljet skift fallet med en skruvmejsel och kontrollera spärrkulan och genomgångsfjädern, om växelspaken glider utan att delta i en växel med ett klick. Se till att bollen inte har förlorats och våren är stark nog att hålla bollen i sockeln, i växel. Applicera en liten klick marinfett på bollen och bollen spår att försäkra smidig växling. Byt genomgångsfjädern om det ser trasiga eller sträckt.
6

Mät motor, växellåda och axel vinkel där den sitter i skottet, relativt ett horisontalplan eller båtens botten yta. Upprätta horisonten planet med ett snöre eller styrelse, och mäta vinkeln mellan den och vinkeln på kraftöverföringsaxeln. Använd en enkel gradskiva för detta. Velvet Drive sändningar kan inte fungera om vinkeln överstiger 15 grader med båten i vila, eller 20 grader med båten pågår i hela bågen-up tillstånd. Om vinkeln överskrids, måste du lossa motorfästen med en socket och skiftnyckel, sedan subtrahera shims för att minska vinkeln.
7

Läs överföring temperaturen svalare vätska på din mätare. Överdriven transmissionsolja temperatur i kombination med onormalt högt tryck efter en hård, utökad motorkörning resultat från en överföring kylare som inte har tillräcklig kapacitet för att hålla systemet vid rekommenderade specifikationerna. Transmissionsolja temperaturområde bör läsa mellan 140 och 190 grader F. Hotter temperaturer orsakar överdrivet mottryck. Ändra ditt kylsystem till en större kapacitet enhet som ger ökat flöde och snabbare kylning.
8

Mät avståndet, eller luftspalt mellan sändning kopplingen och propelleraxeln kopplingen, om du upplever kraftig vibration , hör gnisslande ljud eller se förtid lagertätning i det genomgående hålet prop akterspegeln montering. Använd en hylsa för att ta bort kopplingsbultarna, förbinder båda flänsplattorna. Du behöver ett bladmått med en .003 tums blad för teständamål.
9

Vrid kopplingen propelleraxeln, då överföringen koppel. Ta en mätning vid 0 grader (överst), och varje 90-graders rotation tills du gör en fullständig rotation, för totalt fyra mätningar. Tjockleken hos mätaren bladet insatt in i sömmen kan inte överskrida 0,003 tum, i varje rotationsläge. Om någon mätning överskrider denna gräns, pekar den på en böjd propelleraxel, böjd koppling, trasiga, slitna eller out-of-anpassning motor mount. Montera en flexibel koppling platta, om din out-of-uppriktningstillståndet inte kan avhjälpas.
10

Lyssna och känsla för kraftiga vibrationer vid fullt gaspådrag, eller från att accelerera från stillastående. Också lyssna efter ett metalliskt skrammel ljud när växelspaken är placerad i framåt eller bakåt, vid rekommenderade varvtal. Vibrationer och heavy metal eller redskap buller kan indikera en defekt vibrationsdämpare. På Velvet Drive, kan detta leda till fullständig överföring misslyckande
11

Använd en hylsa för att ta bort överföringen kopplingen till axeln koppel,. Sedan bort bell bostäder bultar. Ta bort alla kylledningarna med flare skiftnycklar, och knäppte kontakter tråd. Dra sändas tillbaka och inspektera spjället.
12

Leta efter trasiga bultar på spjället, som kommer att knytas till svänghjulet, på en bakre dämpare konfiguration. För en front mount vevaxel spjäll, ta ut spjället bult med en hylsa och dra spjället löst för inspektion. Front-mount spjällen kan delas vid sömmen eller har en repig, fördärvas eller slitna innerbanan. Bakre svänghjul spjäll kommer ha brutit svetsfogar eller intern komponent går sönder. Byt spjället i någon av dessa situationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68419.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.