Hur man känner igen tecken på att Styrstag går dåligt på en bil

Den inre och yttre styrstag slutar på en bil ansluter styrväxel eller parallellogram Styrlänkmekanism till knogarna på framaxeln. Dragstängerna är utformade att medge en begränsad flexibilitet, vilket gör att knogen att vända fram och tillbaka med ett däck rör sig framåt eller bakåt på den. När parallellstaget anslutning till styrväxel eller till knogen blir komprometterad, kan det leda till oregelbunden styrning och skada andra komponenter, såsom däcken. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Helper sälja Grease gun (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Provkör bilen att utröna om det finns någon vibrerar när man kör (ej broms) eller eventuella clunks hörs när man tar hörn. En lös dragstång anslutning tillåter däcket att vingla på sin axel. Denna wobble kommer kännas i ratten utöver hela framaxeln, eftersom det kommer att överföra över. En clunking vid svarvning kan tyda på en lös tie-rod-end-to-knoge anslutning. Förflyttning av knogen under tvång kan tillåta alltför stora rörelser i anslutning, skapar en metall-till-metall-kontakt.
2

Parkera bilen på en plan, asfalterad yta och lyfta en front med en domkraft. Placera en domkraft stå tryggt och säkert under fordonet för att stödja det
3

Rekrytera en hjälpare att titta på eller inneha parallellstaget anslutning när du manipulerar däcket -. Eller tvärtom Om du vill kontrollera parallellstaget. Placera händerna vid klockan 3 och 9 på däcket och vicka den med kort rygg-och-tillbaka rörelse. De flesta personbilar som är framhjulsdriven har en strut suspension fäst vid knogen och gör väldigt lite för att ingen rörelse i varje enskilt knoge montering. Om du kollar för rörelse och upptäcka något, vara säker på att du tittar på den nedre kulleden samt lagringen. I yttre end dragstångsförlängningar anslutningar, kan kulleden för parallellstaget axeln röra sig i knogen anslutning eller vicka upp och ner där den ansluter till den inre styrstag. Om rörelsen är känt, men kan inte ses, flytta handen på den inre styrstag och vicka däcket igen. En inre tie rods anslutning till styrväxel är interna och kan inte ses. Om rörelsen känns mer överdrivet med handen på inre styrstag, då är det illa.
4

Wiggle däcket på samma sätt, men håll händerna vid 6 och 12-tiden. En tie rod end-anslutning kommer inte att orsaka rörelse på detta sätt, men en dålig lagerenhet eller en sliten kulleden kan. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om rörelsen överförs från en annan lös komponent.
5

Använd en fettspruta för att fylla eventuella smörjnipplar på kulleden och slips länkhuvuden. Även om många bilar idag har driftsodugliga chassikomponenter - vilket innebär att de är förseglade med permanent smörjning - några eftermarknaden reservdelar fortfarande använda dem. Om smörjnipplar är närvarande, fyll komponenterna med fett tills gummistövlar sväller och försök igen och tillbaka vicka rörelse av däcket. Brist på fett i en dragstång slut eller kulleden kan låta väldigt liten rörelse, vilket kan avgöras om den stramar upp genom att fylla det med fett. Även om detta kan lösa ett tillfälligt problem, kommer komponenten måste så småningom bytas ut.
6

Sänk fordonet på sidan dess ena och sedan upprepa proceduren för den andra sidan.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64070.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.