Hur vet cheferna är dåliga på en Oldsmobile Aurora

Motorn på en bil är en förvånansvärt känslig användning av maskiner, det kan sättas ur funktion om ens en viktig del upprätthåller allvarliga skador. En sprucken eller på annat sätt skadat huvudet på motorn på din Oldsmobile Aurora kommer att orsaka en rad problem och kan leda till tusentals dollar i reparationskostnader. Diagnostisera ett skadat huvudet eller en blåst topplockspackning kan vara något utmanande eftersom det kräver ett visst mått av fordonsindustrin kunskap och förståelse. Saker du behöver
felkod läsare
Visa fler instruktioner
1

få i bilen och försöker starta den. En bil med en skadad huvud startar inte ordentligt eller hålla igång under en längre tid utan att överhettas. Titta på instrumentbrädamätinstrument att avgöra om bilen börjar att överhettas när den är igång.
2

Meddelande om bilens check engine lampan lyser. Om bilen har en trasig eller sprucken huvudet, kommer kontrollera motorn ljuset vara på. Fäst läsaren felkod till bilens elektroniska styrenhet, som är placerad under instrumentbrädan på förarsidan. Skanna bilen för felkoder och avkoda någon du får. Mekanik använder läsarna felkoder som en primär form av diagnostisering nyare modell bilar. Om fordonet har en skadad huvud, kommer de felkoder ge specifik diagnos. För hjälp avkodning felkoder, använd en Oldsmobile dekoder felkod.
3

Öppna huven på bilen och titta noga på motorn för att se om vätskan verkar läcka in eller ut ur motorblocket eller andra komponenter. Titta på överst på motorn noggrant. Du letar efter sprickor eller skadade fläckar i huvudet själva. Huvudena är belägna på toppen av motorn. Du kommer inte att kunna vy av topplockspackning.
4

Öppna kylaren för att se om bilen är låg på kylvätska. Om så är fallet, det finns en god chans att kylvätskan läcker genom den skadade huvudet eller topplockspackning. I många fall kan du inte se några yttre tecken på en inre kylvätska läcka. I detta fall är det enda sättet du kommer att känna kylmediet går någonstans för att kontrollera vätskenivån i kylaren för att se om kylmediet är låg.
5

Kontrollera Aurora olja. Undersök samstämmigheten i oljan försiktigt. Oljan bör vara lätt till medium brun och genomskinlig färg. Om oljan verkar mjölkig det troligen smittat med kylvätska som har läckt in genom den skadade huvudet eller topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67764.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.