Hur felsöker jag en 1994 Chevy 1500 Truck Ljus Tail Brake?

En tryckknapp upptill på bromspedalen armen driver bromsljus på en 1994 Chevy 1500 lastbil. Denna switch är endast ansvarig för ström till bromsljusen. Marken sidan av bromsljus uttaget är jordat på ramen. De flesta problemen uppstår antingen korrosion på lampsockeln, dåliga grunder, defekta lampor eller problem med växeln eller dess inställning. Saker du behöver
Voltmeter
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera säkringen bromsljus i säkringsplinten under instrumentbrädan på förarsidan. Byt vid behov och försök igen.
2

Diagnostisera växeln bromsljus med voltmetern genom att ansluta voltmetern svarta ledningen till en bra jord. Använd den röda ledningen att sondera båda trådarna i kontakten på switchen. Det bör finnas batterispänning i en tråd. Det bör inte finnas någon spänning på den motsatta tråden tills bromspedalen är nedtryckt. När pedalen trycks ned, kan knappen på strömbrytaren sträcka, gör en sluten krets. Om ingen spänning visas på tråden mittemot batteriet tråden när pedalen trycks ned, är övergången dåligt. Addera 3

Öppna bakluckan och ta bort skruvarna som håller bakljus objektivet till kroppen . Dra ut objektivet. Avlägsna bakljus /bromsljus lampa och leta efter en bränd glödtråd. Byt vid behov.
4

Tryck ner bromspedalen antingen med en hjälpare eller med användning av ett föremål som kan infogas mellan sätet och bromspedalen för att kila ned pedalen. Kolla in lamphållaren med voltmetern genom att ansluta voltmetern svarta ledningen till en bra jord. Sätt voltmetern sonden i sockeln med avsikt att vidröra botten terminalen hos sockeln endast. Försök att inte röra vid sidan av uttaget i processen. Den sida är marken och om det undre, som är den positiva polen, är kortsluten till den sida det kommer att blåsa ut säkringen. Det borde vara 12 visade volt, vilket innebär att ledningarna är bra. Om det inte finns någon spänning visas, kontrollera ledningarna från brytaren till uttaget.
5

Släpp bromspedalen. Placera voltmeter på Ohms skalan. Håll den svarta kabeln på en bra jord och sondera sidan av sockeln. Displayen på ohmmeter bör ange noll motstånd till jord. Om displayen visar motståndet, följa kabeln till sin mark. Rengör och dra åt jordanslutningen och försök igen.
6

Installera en ny lampa och vrid den en aning i båda riktningarna. Om det inte tänds, byt uttaget eftersom fjäderkontakterna är böjda, korroderade eller slitna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65265.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.