Kan jag köra med en dålig Shift Solenoid

Elektroniska överföringar är ungefär som hajar,? Bara de som har sett insidan av ett riktigt förstår hur de fungerar, och de brukar önska att de inte visste. Men att veta vad man kan komma undan med det krävs minst en funktionell förståelse av saken, hur mekanismen fungerar, där hydrauliken komma in och hur solenoiderna orkestrera det hela. Transmission Basics

En sändning är tre olika system som alla arbetar tillsammans. Det mekaniska systemet - består av input /output axlar, kopplingar och kugghjul - rutter kraft från motorn till drivaxeln. Ett hydraulsystem - pumpen och dussintals små fluidpassager och ventiler - kontrollerar kopplingarna, som avgör vilken del av gearset får ström. Elsystemet - datorn, sensorer och magnetventiler -. Styr ventilerna i hydraulsystemet, och så dikterar växellådans växlingspunkter och skift fasthet
Transmission Design
< p> Det finns två grundläggande typer av system för elektronisk överföring: specialbyggda elektroniska överföringar och de eftermonteras att använda elektroniska kontroller. Retrofit sändningar brukar använda en specialiserad ventilhus - en serie av reglering av vätska passager - som ansluter till solenoid-ventiler. Transmissioner som denna kan fortfarande ha bestämmelser om begränsad hydraulisk kontroll över skiftet poäng och fasthet, men oddsen är att din inte. Mer sofistikerade, specialbyggda elektroniska överföringar fungerar inte bättre utan dess solenoider än du skulle fungera utan ett centralt nervsystem.
Solenoid Funktion

Transmissioner typiskt har en mindre solenoid än de har växlar. Till exempel kommer en fyrväxlad växellåda har i allmänhet tre magnetventiler, en för första-till-andra växelspak, en annan för andra-till-tredje växelspaken och en tredjedel för det tredje till fjärde växelspaken. Fel på någon av dessa solenoider i kommer att resultera i en förlust av vätska kontroll under det skiftet händelse. Så kommer en transmission med en död två-till-tre solenoid lägga i tvåan, men inte tredje eller fjärde. Det kommer att fungera bra i de första två växlar, men bara i de två första växlarna.
Kan du köra det?

Det korta svaret är att, ja, du kan oftast köra en bil med en dålig växlingsventil. Visst, kan det skifta inte förbi en viss växel, men du bör kunna köra det under en kort tid utan att orsaka några allvarliga skador. Vätsketryck kontroll bör fortsätta att fungera i växeln med den arbetande solenoiden, men du bör undvika att någon allvarlig belastning på transmissionen - bogsering eller dragracing - bara i fallet. Naturligtvis förutsätter allt detta att din överföring inte använda en solenoid till ettans växel, och att den första växeln solenoiden inte gå dåligt. Om det gjorde det, så du vet direkt eftersom bilen inte kommer att röra sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68679.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.