Carter BBD Förgasare Felsökning

The Carter BBD är en två-FAT förgasare används främst av Chrysler Corporation från det sena 1950-talet till mitten av 1970-talet i fordon som är utrustade med både en manuell eller automatisk växellåda. Eftersom BBD är beroende av kompression och tändning, bör felsöker BBD alltid vara det sista steget när du ställer en motor. Vanliga problem i samband med BBD inkluderar en grov tomgång, läckor bränsle och svårigheter att komma igång när motorn är kall. Lyckligtvis felsökning dessa symtom är ganska okomplicerad. Saker du behöver
Wrench
förgasare renare T-skala
Motor specifikationer manuell
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Rough Tomgångsval

1

isär förgasaren med en skiftnyckel och inspektera de två strypventiler vid basen av förgasaren för kraftiga avlagringar. Avlägsna eventuella fyndigheter som finns med förgasare renare.
2

Avlägsna luft horn från toppen av förgasaren med en skiftnyckel för att komma åt de två flottar. Vänd förgasaren för att tillåta två förgasaren flyter hänga ned. Mät avståndet mellan botten av varje flottör och kroppen av förgasaren med en T-skala. Kroppen av förgasaren är förgasaren är mittsektionen. Korrekt avstånd varierar kraftigt beroende på år av förgasaren. Konsultera motorns specifikationer handbok för rätt avstånd. Böj metall arm som förbinder flottören till förgasaren för att justera avståndet. Addera 3

Kontrollera att skruvarna som håller fast kroppen i förgasaren till förgasaren bottenplatta är tät. Dra åt eventuella lösa skruvar med en skruvmejsel.
4

bort och inspektera nålventilen och sätet för korrosion, som i allmänhet är grön till färgen. Nålen ventil och sätesenheten är placerade på framsidan av förgasaren i centrum av förgasarens kropp. Ta bort enheten med en skiftnyckel. Byt ut en skadad enhet med en ny församling. Addera Läckande Förgasare
5

Demontera förgasaren med en skiftnyckel och inspektera kroppen av förgasaren för sprickor. Kroppen av förgasaren är förgasaren är mittsektionen. Byt kroppen om sprickor kan upptäckas.
6

Kontrollera förgasaren kroppens två packningar för sprickor eller brott. En enda packning är placerad vid båda ändarna av kroppen. En skadad packning måste bytas. Packning tätningsmassa är inte nödvändigt för dessa packningar.
7

Avlägsna luft horn från toppen av förgasaren med en skiftnyckel för att komma åt de två flottar. Vänd förgasaren för att tillåta två förgasaren flyter hänga ned. Mät avståndet mellan botten på varje flottör vid kroppen av förgasaren med ett T-skala. Kroppen av förgasaren är förgasaren är mittsektionen. Korrekt avstånd varierar kraftigt beroende på år av förgasaren. Konsultera motorns specifikationer handbok för rätt avstånd. Böj metall arm som förbinder flottören till förgasaren för att justera avståndet.
8

Bifoga en bränsletrycksmätaren till bränsleledningen mellan bränslepumpen och förgasaren, starta motorn och läs mäta för att bestämma bränsletrycket. Om bränsletrycket överstiger den maximala bränsletryck tillåtet i motorns specifikationer, skall bränslepumpen bytas. Avlägsna och inspektera nålventilen och sätet för korrosion, som i allmänhet är grön i färgen
9

. Nålen ventil och sätesenheten är placerade på framsidan av förgasaren i centrum av förgasarens kropp. Ta bort enheten med en skiftnyckel. Byt ut en skadad enhet med en ny församling.
Svårt Engine Start När Kalla
10

Justera choken till en rikare miljö. Choken är placerad på passagerarsidan av toppen av förgasaren och är ungefär 2 inches i diameter. Observera att en sida av choke läser "smalare", och den andra sidan är stämplad "rikare." Lossa de tre skruvarna som omger choke med en skruvmejsel så vrid choken något mot "rikare."
11

Ta bort de tre skruvarna som omger choke med en skruvmejsel och dra sedan strypa av förgasaren. Inspektera metall ringar på baksidan av choken för grönfärgade korrosion. Byt ut choken vid korrosion är närvarande.
12

Inspektera botten av luftrenaraggregat, där anordningen möter övre av förgasaren, för tecken på störningar. Vrid aggregatet luftrenaren tills det inte finns någon interferens med förgasare s choke.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64935.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.