Vad är ett svänghjul?

Det finns en hel del snurrande delar i en motor, men en av de avgörande punkter för att hjälpa till att producera el är svänghjulet. I vissa motorer är det helt enkelt en snurrande trumma, i andra fall har fenor att också hjälpa producera luftflöde. Dock var den viktigaste funktionen av ett svänghjul från det tidigaste utformning inte för elektricitet utan som en mekanisk balans för vevaxeln. Design

svänghjul ser i huvudsak ut som ett hjul. Konstruktionen genererar energi som motsvarar beloppet av tröghet eller spin den har på egen hand. Denna energi i en motor kan användas på två sätt: Det kan kompensera trycken mot vevaxeln från kolvarna och anslutningar överföring, och den kan användas som en generator på grund av dess spinning funktionen. Många tidiga motorer sprang enbart på svänghjul för att generera sin el, vilket är anledningen till deras lampor dim och flimmer när motorerna går in tomgång. Addera Hur Svänghjul installeras

Svänghjul är oftast direkt bunden till en motorns vevaxel. Detta görs via en tight passform hålls i läge av en metalldel eller flik och sedan skruvas ned med en mutter. När lossas, vanligtvis svänghjulet inte kan tas bort för hand. En avdragare av något slag måste användas för att utnyttja svänghjulet utanför sitt sammanhang. Svänghjulet själv är en signifikant tung hjul konstruerat för att rotera som vevaxeln den är ansluten till snurrar. Rotationen skapar energi när magneter och spolar installeras inuti svänghjulet att fungera som den snurrar.
Energy Production

Beroende på hur snabbt den snurrar och hur stora och tunga svänghjulet är, en viss mängd energi kan produceras. Maskiningenjörer fann detta vara en extra bonus från svänghjulet, förutom att vara en motvikt på stressen tillämpas på vevaxeln. Som ett resultat, sprang många tidiga motorer ledningar direkt från energiproduktionen i svänghjulet.
En inbyggd laddningsstation

Senare designar använda batterier för att ge full effekt , även när motorn gick på tomgång eller av. Dock fungerar programmet fortfarande genom att ladda samma batteri när motorn varva på full fart. Således kan bilbatterier pågå enkelt upp till fem år eller mer med ett sådant system eller ladda.
Ytterligare Design Fördelar

Mot bakgrund av storleken på motorcykel motorer, de måste producera en hel del makt i liten applikation. Detta skapar en hel del värme. Många tidiga motorcyklar, såsom de från BMW, berodde på luften som passerar genom motorn under körning för att kyla motorn. Men denna metod fungerar inte bra när man sitter vid tomgång eller låga hastigheter. Problemet löstes genom att lägga fenor till motorns svänghjul och placering kapslingar över förbränningsrummen. Den forcerad luft från svänghjulet skulle pressas in mot kammaren, med ökande tryck som motorn revved högre. Den kylande effekten gav den nödvändiga temperaturen skydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64358.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.