Hur man använder en mekaniker Stetoskop

En mekaniker stetoskopet fungerar på samma sätt som en läkare stetoskop. Den är utformad för att identifiera problem i motorn när du inte kan visuellt lokalisera ett ljud. Dessa stetoskop används av proffs och amatörer för vanliga problem, såsom att lokalisera motorn knackar, luftläckage och dåliga lager. Om du gillar att jobba på bilar, kan ett stetoskop spara tid att hitta platsen för ett problem. Instruktioner
en

Pinpoint buller i motorrummet. Om du har en knackar ljud, eller något annat olämpligt buller i motorrummet, utför en diagnostisk svep av motorrummet. Lämna bilen körs. Utan stetoskop, startar i ett hörn av motorrummet och för sakta över motorn, lyssna efter den allmänna närheten av bullret. Lyssna på de enskilda motorkomponenter i den regionen för inre buller (t.ex. motorblock, generator, A /C kompressor, servopumpen, och huvudcylinder) genom påtagning stetoskopet och sondera delen i fråga.
2

Kontrollera överföringen fallet. Om udda ljud kommer från baksidan av din bak-eller fyra-hjulsdrivna fordon, kan du ha ett problem i din transfer case. Kontrollera att bromsen är på och bilen står på en plan yta, med hjulen chockad, och i friläge. Gör detta när motorn är avstängd och bakdäcken är igång. Har en assistent snurra bakhjulen för hand medan du lyssnar. Placera ljudet samlare direkt på de olika delarna av överföringen fallet och lyssna efter missljud.
3

Kontrollera vakuum läckor eller läckor tryck. Du kan också använda stetoskop för att upptäcka läckor i vakuumslangar, bromsledningar, och andra linjer som är under tryck. Använda en assistent för att bromsa eller motorn på höga varvtal, testa de aktuella områdena ett i taget tills du hör ett väsande ljud.
4

Kontrollera hjullagren eller bromsar. När motorn är avstängd och hjulen är i luften, långsamt rotera ett hjul och lyssna efter skrapljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66099.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.