Hur man diagnostiserar en avluftningsventil

Som en del av bilens avgasreningssystem, styr avluftningsventil bränsleångor samlas inuti en kapsel. Bränsletanken producerar dessa ångor, som kapselns butikerna för att bränna när motorn är varm och kör över tomgång. Avluftningsventilen, som kontrolleras av bilens dator, håller utsläppen nere och undviker ojämn tomgång. Emellertid kan avluftningsventiler fastna. Diagnostisera avluftningsventil i minuter och hjälpa din motor bibehålla optimal prestanda. Denna guide gäller att rensa ventiler som används på bränsleinsprutning system. Saker du behöver
Wrench
butik trasa
Labels
handvakuumpump
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera avluftningsventil i bilen. Normalt är detta en liten cylinder till vänster (förarens) sidan av motorrummet. Ventilen har en elektrisk anslutning vid botten och en input-output vakuumslang port. Ena sidan av porten ansluts till ett vakuum slang som går till utrensning kapseln gömmer på framsidan och botten av motorrummet. Den andra sidan av porten ansluts till bränsletanken och insugningsröret med en vakuum slang genom en dubbel plast-kontakt.
2

Lossa den svarta (negativa) batterikabeln med en skiftnyckel och isolera kabeln terminal med en trasa för att förhindra att kabeln oavsiktligt vidröra batteriet stolpen.
3

Inspektera vakuumslangar ansluten till avluftningsventilen och kontrollera om skador, tårar eller lösa anslutningar. Ett vakuum läcka kan orsaka avluftningsventilen att misslyckas. Återanslut eventuella lösa slangar och byt ut skadade sådana, om det behövs.
4

Märk vakuumslangar ansluten till avluftningsventilen och de hamnar man ansluter till på avluftningsventilen och försiktigt lossa slangarna.

5

Koppla den elektriska kontakten från avluftningsventilen.
6

Applicera 5 inches of mercury med en hand vakuumpumpen till källporten på ventilen, som ansluter till insugningsröret . Ventilen bör hålla vakuumet. Om ventilen tillåter luft att passera genom källporten, byt ut den.
7

Håll 5 inches av kvicksilver till källan porten med handen vakuumpump. Anslut en bygel kabeln från den negativa inlägg på batteriet till den svarta kabeln på avluftningsventilen elektriska kontakt och en annan bygel kabeln från den positiva batteripolen till den andra kabeln på avluftningsventilen elektriska kontakten. Den här gången, bör ventilen låta luften gå igenom källan porten. Om inte, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68289.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.