Hur man testar en Ford O2 Sensor

Ford O2 sensorer, som oftast hänvisas till som syre sensorer, är utformade för att läsa avgasutsläppen från motorn innan den når den katalytiska omvandlare. Ofta gånger syresensorn koderna genereras när sensorn detekterar en annan fråga, men sensorerna själva kan funktionsfel. Om du misstänker att din Ford syresensor har misslyckats, kan du utföra en ganska enkelt test för att avgöra slutgiltigt om du ska byta givaren eller leta någon annanstans efter källan till felet. Saker du behöver
specifika bilmodeller servicemanual
Voltmeter
Jack (tillval) katalog Jack står (tillval) katalog Helper Review Replacement syresensor (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Park Ford på en plan yta.
2

Konsultera fordonets specifika service manual för att avgöra vilken kabel från givaren är avkänning tråd som tillhandahåller information för drivlinan styrmodulen.
3

Koppla syresensorn från motorns kabelstam och anslut spetsen på voltmetern s sond in i terminalen för avkänning tråd. Beroende på vilket år, märke och modell av Ford du arbetar på, kan du behöva jack framänden upp först och stödja den på pallbockar för att ge dig rätt spel för att nå syresensorn.
4

Ställ voltmeter till millivolt skalan. Låt motorn gå tills den har nått driftstemperatur
5

Titta nålen på voltmetern,. Bör det också förbli ganska konstant på cirka 150 millivolt
6

Har din hjälpare. tryck på gaspedalen för att öka motorns varvtal medan du fortsätta att titta på nålen. Nålen ska sjunka när motorn Varvtalet ökas. När varvtalet börjar falla, bör nålen stiga igen och sedan bosätta tillbaka där den var i steg 5 när motorn återgår till tomgång.
7

Återanslut syresensorn till kabelnätet om du har fastställt att det är i gott skick. Om inte, låt motorn svalna tillbaka ner och ersätta syresensor mot en ny. Se till att din ersättare sensor är identisk med den som du ersätter i alla aspekter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64832.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.