1993 Buick 3800 Motor ECM Information

I 1993 års Buick använder ett starkt V - 6 motor heter 3800 , vilket var en pålitlig motor . Motorn använder en modul motorkontroll ( ECM ) för att kontrollera dess funktion . ECM har ett rykte för att inte , som orsakar oregelbunden prestanda och svårigheter att komma igång . Datorer

Engine Control Module är en av de tidiga försöken att utnyttja datateknik på bilar . ECM kallas också en Engine Control Unit . ECM styr mängden bränsle som flyttas till kolvarna och blandningen av bränsle samt tomgång. Enheten kan också anpassa sig till förändrade körförhållanden .
Engine

3800 var den huvudsakliga motorn används i Buick Regal , vilket var den fullstora Buick i 1993. Motorn är 231,4 cubic inches och producerar 170 hästkrafter och 225 foot- pounds av vridmoment och dragkraft . Bilen har fått betyget med en toppfart på 131 miles per timme och slutför fjärdedel mil i 16,5 sekunder . Bilen har en kombinerad motorväg och stad körsträcka rating 20,7 miles per gallon .
Problem

Engine Control Module på 1993 Buick har ett rykte om inte på bilar som Buick LeSabre . ECM styr bränsle och kan orsaka blockering av motorn och svårigheten att byta växel , vilket gör bilen obrukbar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67765.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.