2002 Hyundai Elantra Rotor Borttagning

Rotorerna på Hyundai Elantra är en del av bromssystemet för att bromsa bilen. När bromspedalen trycks, tvingar bromsoket kolven bromsbeläggen ihop, klämma ner dem ordentligt på bromsskivan. Denna friktion mellan bromsklossarna och rotor är det saktar bilen ner. Över tiden, kan broms rotorer bli skev, överdrivet räfflad och slitna tunna. Replacement rotorer finns tillgängliga från bildelar butiker och certifierade Hyundai återförsäljare. Saker du behöver
Batteripolen skiftnyckel
Automotive jack
Jack står
Stoppklossar
1/2-tums breaker bar
1/2-tums metrisk
socket set 3/8-tums Ratchet
3/8-tums metrisk hylsnyckelsats
Små prybar
String
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Turn tändningsnyckeln till "Off" läge och plats transmissionen i parken. Dra åt parkeringsbromsen och öppna huven. Koppla bort den negativa batteripolen använder ett batteri terminal skiftnyckel.
2

Lossa muttrarna på den drabbade däcket med en 1/2-tums breaker bar och en metrisk socket. Höj det hörnet av fordonet med hjälp av en bil jack och stödja den med en pallbock. Blockera motstående hjulen. Ta bort muttrarna med 1/2-tums breaker bar och en metrisk socket. Avlägsna däcket.
3

Ta bort bromsok bultar med en 3/8-tums Ratchet och en metrisk socket. Sakta bända bromsoket bort av rotorn med hjälp av en liten pry bar. Ta bort bromsok från rotorn och knyt bromsoket till spiralfjädern så det inte hänger i bromsslangen.
4

Tryck rotorn lätt med en hammare för att lossa den och skjut den helt bort av hjulet dubbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65530.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.