Felsökning av en '84 Toyota Pickup

Den 1984 Toyota pickup tillverkades som en kort säng modell och en lång hjulbas modell med en ton eller Xtra alternativ Cab. 1984 pickup använder en 2,4-liters motor. Motorn använder inte ett datorsystem och ägare kan arbeta på fordonet utan en diagnostisk läsare. Felsökningsprocedurer för vanliga problem beskrivs nedan. Ägare med grundläggande mekaniska kunskaper kan precisera grundläggande frågor och göra nödvändiga reparationer. Saker du behöver
Startkablar
Batteri
Hammer
skiftnyckeln
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln för att starta bilen. Om motorn inte vev och tankstreck lamporna är svaga, fäster startkablar till batteriet och ett annat fordon. Starta bilen och kör motorn i fem minuter. Stäng av motorn, ta bort startkablar och starta motorn igen för att testa batteriets laddning. Om batteriet inte är laddat, ersätta den med en ny.
2

Vrid nyckeln för att starta bilen. Om motorn vevar men startar, kan tändstiften bli sotigt. Förgasaren kan också kräva justeringar och rengöring. Ta bort luftfiltret och lukt för bensin. Om förgasaren saknar bensin, är bensintanken tom eller bränslepumpen behöver bytas.
3

Vrid nyckeln och försök starta trucken. Om trucken har batteriet men motorn inte vev, kan startmotorn tänder inte förlänga. Skjut under bilen och leta reda på cylinderformade starter under motorn. Hit den bakre delen av starter med en hammare och sedan försöker starta fordonet. Byt starter om problemet kvarstår.
4

Kör bilen på en slät yta. Accelerera och bromsa både snabbt och gradvis för att testa transmissionen. Om fordonet rycker eller transmissionen slipar medan flytta eller kräver att du slår högt varv innan den griper en växel måste transmissionen eller koppling servas.
5

uppmärksam på alla ljud som görs vid inbromsning, accelererar eller svänger. Om fordonet gör ljud vid inbromsning, rotorerna bromsbelägg och eventuellt måste bytas. Om motorn fräser, måste bränslepumpen och bränsleledningar servas. Skrikande orsakas av drivremmen kan fastställas genom att dra åt bältet med hjälp av en skiftnyckel för att öka spänningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67751.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.