Honda Civic 88 Ibland startar inte

Du sitter bakom ratten i din 1988 Honda Civic med en hel dags planer kartläggs i ditt huvud. Du vrider om nyckeln och bilen startar inte, igen. Det finns några enkla tester, liksom några knep, för att utföra för att upptäcka varför Honda inte alltid starta när du vill. Saker du behöver
Box Ficklampa
sorterade Bilsäkringar
WD-40 i en sprayburk
Stålborste
Rag
Visa fler instruktioner

1

Se till att nyckeln sätts helt i tändningslåset och vrids så långt framåt. En nyckel vrids till läge "ON" börjar alla elektriska tillbehör i fordonet, men kommer inte att starta bilen.
2

Notera läget för transmissionen. Om fordonet är automatisk växelreglaget vara i parkeringsläge för bilen att starta. Se till att en manuell växelspak placeras i neutralläge.
3

Trampa ner bromspedalen ordentligt samtidigt som nyckeln. Bilen startar inte utan det. Felsökning sensorn bromspedalen genom att pumpa bromsen samtidigt som du vrider på tändningen. Om motorn startar och stoppar med pumparna bromsen sensorn kan äventyras.
4

Trampa ner kopplingspedalen, om manuell, fullt när du startar bilen. Pumpa pedalen samtidigt som du vrider på tändningen för att se om kopplingspedalen är defekt. Motorn kommer gnista och stoppar intermittent om givaren är dålig.
5

Vrid nyckeln till "ON" och testa de elektriska tillbehören för ett dött batteri. Om radion innerbelysning och strålkastare inte alla fungerar samtidigt med full kapacitet än batteriet måste kontrolleras.
6

Öppna huven på bilen och kontrollera integriteten av batteripolerna. Korrosion runt terminalerna medan stop el från dirigering. Rengör kontakterna med en stålborste, eller något så enkelt som dina nycklar, tills glänsande metall kontakt glänsande metall.
7

Följ minuskabel batteripolen genom motorrummet till startmotorn. Kontrollera alla kablar som matar in och ut ur startmotorn för skador eller korrosion. Besprutning WD-40 på alla misstänkta dåliga anslutningar hjälper tillfälligt återställa anslutningen.
8

Leta distributören på framsidan av kamaxeln. Se till att alla kablar som kommer in i och ut ur distributören är ordentligt anslutna och det finns inga skador eller korrosion. Tryck fast ledningarna till distributören och tändstift huvuden.
9

Meddelande om bilen är parkerad på en sluttning. En dålig bränslepump eller igensatta bränsleledningar kommer inte leverera tillräckligt med bensin när motorn är högre än bensintanken. Byt ut bränslepumpen om fordonet inte startar på en sluttning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66798.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.