Felsökning TCS Ljus på en 2003 Honda Accord

Den antisladdsystem, eller TCS, på en 2003 Honda Accord har flera funktioner i förhållande till att upprätthålla konstant däck hastighet och dragkraft. Det fungerar i samklang med det låsningsfria bromssystemet och transmissionen att behålla denna kontroll. Den tar emot signaler från hjulsensorerna, transmission - eller dess Fordonshastighetssensor - och tändsystemet att formulera sin strategi. Strategin är att bromsa motorns varvtal för att minska däckens spinn, minska transmission och bromsa den snabbast roterande däcket, eller en kombination av dessa. Saker du behöver Review, Professional diagnosverktyg (Matco, Genesis eller Tech 11)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera om det finns någon vätska frågor som orsakar TCS lampan tänds. Kontrollera huvudbromscylinder vätskenivån och tillsätt bromsvätska vid behov. Huvudcylindern är placerad på förarsidan skott (eller brandvägg) och har en stor rund tank bakom det. Kontrollera även nivån transmissionsolja och lägga transmissionsolja som behövs.
2

Kontrollera anslutningarna på ABS bromsar modulator och modul ligger direkt framför huvudcylindern. Modulen är datorn del av ABS-systemet. Det är den bärbara komponenten med en kabelstam ansluten till den i omedelbar närhet av modulatorn. Det är lätt att hitta modulatorn genom att bara följa bromsledningarna från huvudcylindern ner till modulatorn. Titta efter eventuella korroderade eller frånkopplad trådar.
3

Titta under de elektriska anslutningarna på kylaren sidan av transmissionen för korrosion och frånkopplad eller lösa anslutningar. Kontrollera alla säkringar i säkringslådan och reläbox på förarsidan fender väl och byt ut vid behov. Provköra bilen och notera eventuella oegentligheter i motorn och transmissionen drift. Korrigera alla problem med motorn och transmissionen för TCS att fungera korrekt. Om både motor och transmission fungerar korrekt, fortsätt till nästa steg.
4

Starta motorn och kontrollera streck ljus för en check engine ljus. Om kontrollera motorn ljuset är på, har datorn inställd en kod. Dra koderna för att se om någon av dem är relevanta för TCS eller ABS genom att ansluta diagnosverktyget kontakten till ombord diagnostik hamn under förarsidan av instrumentbrädan.
5

Vrid tändningsnyckeln på (motorn avstängd). Vrid diagnostik skannern. Följ anvisningarna som skannern uppmanar dig för beskrivning av fordonet. Följ genom att sätta in den information i verktyget. Efter inmatning av den ursprungliga informationen, visas skannern flera alternativ att återkalla koder - välja lämplig motor som listas. Tryck på "Läs"-knappen och scannern börjar förhöra den inbyggda datorn för koder i det angivna området och visa dem på skärmen. Det kommer också att ge en beskrivning av problemet och en metod för att övervaka den i drift för kontroll.
6

Kontrollera giltigheten felkod. Skannern, vid visning av en kod, kommer att ge flera alternativ. Det ger användningssättet, ställe på fordonet, beskrivning och bästa testet läge hos kontaktdonet, metod för att övervaka och vad signalen ska se ut kontra den defekta en och slutligen, ett sätt att kontrollera objektet om det inte finns någon signal vid alla. Korrigera alla kodade problem innan du fortsätter.
7

Ställ in skannern genom att välja "Transmission" och tryck på "Läs"-knappen. Korrigera eventuella problem som finns innan du fortsätter. Även om det inte finns någon kod som visas om fordonets hastighetssensor, är det fortfarande en bra idé att följa det i handling att se om signalen kan vara närvarande men oregelbundna. Provköra bilen med den anslutna skannern och titta på VSS hastighet för att se om det är förenligt. Om du hittar några oegentligheter, byt VSS. Om signalen från VSS inte håller med de bakre hjulsensorer, är alla signaler vara felaktiga och inte tillförlitliga så att datorn avvisar signalen. Verifiera synkronisering och signalen existens i alla fyra
8

-hjulsensorer. Placera skannern i "ABS"-läge. Välj övervakning hjulsensor. Kör bilen och titta på korrelationen mellan alla fyra hjulen. Det kommer att visa en bild av varje hjul och en hastighet under den. Om en eller flera sensorer tyckas vara felaktigt, är detta problemet. Byt varje fel hjulsensorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68023.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.