Vad händer när en bil behöver en ny kamrem?

Kuggremmar först drabbades amerikanska stränder på 1950-talet. Dessa fiberarmerad gummi bälten, medan historiskt tillförlitlig, har förstört fler motorer än troligen någon annan intern enda komponentfel. Var inte för snabb att skylla bandet själva, lämnar en på plats förbi den rekommenderade 100.000 till 150.000 mil bytesintervall är inbjudande katastrof. Tiing Belt Basics
p Det finns tre grundläggande sätt att länka en kamaxel till en vevaxel: med en kedja, en uppsättning kugghjul eller ett bälte. Även kedjor är ganska robust och pålitlig, de är dyra att tillverka och kräver ständig smörjning. Det är ett problem för många moderna motorer, som använder en "torr" timing set utanför själva motorn. Även kuggremmar kan tyckas som något av en andra rangens val, de är, för det mesta, en fin alternativ så länge de är ersatt med rekommenderade intervall.
Sträckt Bälten

Stretchbälte är det första steget mot rembrott, och en oundviklig konsekvens av att använda en. I själva verket sträcker bältet normalt den mest ca 15 minuter efter installationen, det är därför bandsystemen nästan alltid använda någon form av fjäderspännare. Efter bandet sträcker med ett visst belopp, rör sig kamaxeln bakåt i förhållande till vevaxeln. Kammen timing slocknar av lite, och du kommer förmodligen se några strömavbrott, motorns vibrationer, misständning och lite av svart rök med en stark lukt av bränsle.
Jumped Timing

En motor sägs ha "hoppat timing" när tänderna på bandet kommit ut ur spåren på cam eller vev kedjehjul och hoppa en eller flera tänder över till intilliggande kedjehjul spår. Detta händer vanligtvis på grund av en kombination av bälte stretch, bälte slitage och en svag eller inte fungerar remspännare. Hoppade timing är en mycket allvarligare sak än bältet stretch, med liknande men mer allvarliga symptom misständning, motorn vibrationer, effektförluster och avgasrök. Hur svåra symtomen är beror på hur många tänder bältet har hoppat. En eller två tänder och motorn får fortsätta att köra,. Efter det, det är död i vattnet
Brutet kamrem

bästa scenariot är att din Motorn stannar bara igång, förmodligen efter ljudet av en baktändning genom intag eller avgas, detta är bara sant för vissa motortyper som kallas "icke-inblandning" design. En icke-inblandning motorn är en utformad så kolvarna aldrig kan komma i kontakt med av ventiler, även med kolven vid toppen på sitt slag och ventilerna helt öppna. De skräckhistorier du här om brutna kuggremmar kommer från ägare av "störning" motorer. Om kamrem eller kedja sönder på en störning motor, kolvarna smash i de öppna ventilerna och knäppa dem i cylindrarna. Om det händer, kan du lika gärna bara kyssa hela motorn adjö.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68522.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.