Hur man testar en fläktkoppling på en Chevrolet

En fläktkoppling är den församling som dina motorns kylfläkt rider på och som berättar fläkten när att slå på och av. En central kärna, som låser och låser upp baserad på temperaturen, låter fläkten att snurra med motorns vevaxel eller frihjul på egen hand. En dålig fläktkoppling kan lämna dig utan en fungerande fläkt, vilket i sin tur förhindrar rätt mängd luft att passera genom din radiator kärna. Utan tillräckligt med luft över kylaren kärna, kan din motor överhettas på några minuter. Om du bestämmer din fläkt koppling är defekt, byt ut den omedelbart. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ficklampa
Stiff kartongbit
Visa fler instruktioner
1

Sätt dina skyddsglasögon på och klättra under bilen med ficklampan. Titta upp mot undersidan av fläkten kopplingen och inspektera för eventuella läckor från den kopplingen själv. Klättra tillbaka ut när du är klar.
2

Lyft huven, med motorn avstängd och kall. Nå in och snurra fläktblad för hand. Om det fortsätter att snurra fritt i mer än fem varv med inga tecken på motstånd, har du en dålig fläkt koppling.
3

Starta motorn och tittar ner på fläkten. Fläkten ska vara stilla eller knappt roterande tills motorn värms upp. När fläkten börjar att vända vid varvtal, gå till steg 4.
4

Skjut bit kartong ner i det snurrande fläkten, är noga med att aldrig få handen eller någon del av kroppen eller kläder någonstans nära fläktbladen. Det är bäst att göra detta från fordonets front, i stället för den sida, så att alla bitar av papp lossnat kommer inte flyga upp till dig.
5

Titta på fläkten för att se hur det reagerar på störningar från kartongen. Om fläkten börjar sakta ner, eller avstannar helt, är din fläkt koppling dåligt och bör bytas ut. Om inte, är din fläkt koppling fungerar så länge du har sett fläkten slås på och av under denna inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64595.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.