Hur man diagnostiserar Shorts i Dead Cars

Varje fordon möter en tid då, för en eller annan anledning, kommer den inte att starta. Eftersom det finns så många delar i bilen förlitar sig på att starta upp, kan många saker gå fel och orsaka problem. Med varje problem steg för steg och arbeta igenom en process kan hjälpa dig att identifiera problemet området. Några av dessa du kanske kan fixa med minimal kostnad eller ansträngning. Andra kan ta mer tid och pengar. Saker du behöver
Startkablar
Spänningsprovare
Visa fler instruktioner
Motor går inte att slå över
1

Kontrollera batteriet och se till att det är laddat . Använd en batteriladdare för detta eller en spänningsprovare. Ett batteri bör lägga ut minst 10 volt för att kunna starta en bil.
2 p Om batterinivån är låg, kontrollera generatorn för utspänningen. Ibland kommer batteriet att ta slut på grund av en felaktigt fungerande generatorn inte producerar rätt utgång. Använd en spänningsprovare för detta, eller ta den till din lokala Biltema för testning. Addera 3 p Om batteriet är låg, och det är inte generatorn fel, försök att hoppa -starta bilen med hjälp av startkablar.

fast den röda, positiva kabel av startkablar till den positiva polen på batteri, sedan den andra positiva kabeln till den positiva polen på det urladdade batteriet. Därefter fästs den svarta eller negativa kabeln till den bil som inte startar, någonstans på motorfästet eller en bult. Slutligen, anslut den återstående negativa kabeln till den negativa inlägg på det laddade batteriet, och försök att starta bilen.

Kom ihåg att jump-starta en bil felaktigt kan orsaka elektrisk och datorfel i bilen eller orsaka fysisk skada . Säkerställa att allt är ansluten korrekt innan du försöker en flygande start. Omsätter
4

Slå på din strålkastare och försök starta bilen
Engine. Om strålkastarna inte dunkelt, men bilen startar inte, kan din förrätt relä eller solenoid vara defekt.
5 p Om din tändning klick men inte kommer att vända, kan din förrätt behöva bytas.
6

Ha en mekaniker kolla tändspolarna att säkerställa att de fungerar korrekt.
Motor startar inte kommer att fånga
7

Om Motorn blir över flera gånger, men kommer inte att hinna börja, kolla ditt bränsle. Du kanske har igensatta bränsleledningar eller en dålig bränslepump.
8

Kontrollera ledningarna till och från tändstiften och distributör. Du kanske har spruckna eller trasiga linjer som bryter gnistan som behövs för att avfyra motorn.
9

Kontrollera din tändstift och tändmodul för gnista. Om det inte finns någon gnista, kommer bilen inte att starta.
Engine Sparks men startar inte
10

Kontrollera alla slangar för vakuum läckor. Förlust av vakuum kan leda till en icke-start situation.
11

Kontrollera kamremmen eller kedja. En motor med en trasig kamrem kan inte startas.
12

Kontrollera mer allvarliga problem om inget av ovanstående är fel. Du kan ha brutit motorns inre delar som måste kontrolleras av en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68175.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.