Felsökning av en Ford 351W

Bortsett från 289 och 302, är 351 Windsor förmodligen Fords mest populära små-block motor. Inte tillfällighet, alla tre motorer använder i princip samma komponenter som de är från samma motorfamilj. I Ford ökade förskjutningen av 289-302 cubic inches i 1968, Ford skalas återigen motorn i 1969 för att skapa 351. Lyckligtvis, till skillnad från 351 Cleveland, felsökning 351 Windsor är ganska lätt på grund av sin enkla design. Saker du behöver
Voltmeter
Wrench
Byglingskabel
Heavy skinnhandske
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att fordonet har bränsle i tanken. Det är ofta de mest uppenbara problem som är mest förbisedda.
2

Kontrollera spänningen i motorns batteri med en voltmeter. Batteriet bör ha mellan 12 och 15 volt när motorn är avstängd.
3

Wiggle batteriets båda anslutningarna för hand för att kontrollera om en lös batteri klämma. Dra åt klämmorna med en skruvmejsel om det behövs.
4

Fäst en alligator klipp från en enda bygel kabel tråd till en av de två stora gängade stängerna på startmotorn solenoid. Placeringen av starter solenoid varierar beroende på år och bilen. Det är vanligtvis placerad på passagerarsidan av motorrummet, bredvid batteriet. Tryck på krokodilklämman vid den motsatta änden av samma byglingskablar kabeln till den andra stora gängstången på startmotorsolenoiden. Om startmotorn vänder, är startmotorsolenoiden defekt och måste bytas ut. Om startmotorn inte aktiveras, eller inte stänga av motorn, byt startmotorn.
5

Dra spolkabeln från toppen av distributören. Håll metallen spetsen av tråden precis ovanför metallkontakten innanför stolpen på fördelarlocket, och bära en tung läder handske. Har en assistent starta motorn och observera huruvida en gnista hoppar mellan tråden och locket. Om ingen gnista finns, byt tändspolen.
6

Dra en enda tändkabeln från toppen av ett tändstift. Håll metallspets av tråden precis ovanför metallkontakt på toppen av tändstiftet, klädd i en tung läderhandske. Har en assistent starta motorn och observera om en gnista pumpar mellan kabeln och tändstiftet. Om ingen gnista existerar, kräver distributören tjänsten.
7

Kontrollera motorns timing med ett stroboskop om motorn slår bakut. Antalet grader beroende på vilket år motorn producerades, samt om motorn är en regelbunden-produktion 351 eller en högpresterande 351, såsom de som installeras i Boss Mustangs.
8

Töm förgasaren på för mycket bensin, om en stark lukt av bensin utgår från det. Känd som "översvämning," för mycket gas kan sprutas in i förgasaren om gaspedalen upprepade deprimerad med motorn avstängd. Tryck gasen i golvet, sedan starta motorn med tändningsnyckeln tills motorn startar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63723.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.