Ford Transmission Mjuka Shift Problem

Ford transmissioner är föremål för samma slags fel som alla andra sändningar. Mjuk växling till följd av halka kopplingar och låg vätsketrycket är ett ganska vanligt problem med sändningarna, och kan vara lättare att fixa än du tror. Typ F Fluid

Ford var en av de första amerikanska tillverkarna att använda friktionsmodifierare i sin vätska. FORD Transmissions har länge använt vätska typ F, som innehåller kemikalier som impregnera kopplingarna och hjälper till att kontrollera glidning. Använder någon annan typ av vätska kan orsaka slirning och mjuk växling.
Lågtryck

En smutsig eller igensatt transmissionsolja filter kan förorsaka en sänkning av vätsketryck. Kopplingen bygger på vätsketryck i syfte att engagera, så ett igensatt filter lätt kan orsaka slirning och mjuk växling. Addera ditt gamla vätskan

friktionsmodifierare i Typ F vätska kan bryta ner långt innan själva vätskan förlorar smörjförmåga. Medan överföringen kan fortsätta att fungera på andra sätt, kommer kopplingen börjar slira under skift.
Flushing

Inte under några omständigheter, helt spola en sändning Om vätskan har mer än 20.000 miles på det. Den nya vätskan kommer inte att blanda med den gamla vätskan impregneras in i kopplingen, och växellådan kommer snabbt självförstörande. Om din vätska är utsliten, tömma tråget och fylla den med vätska var 10.000 miles för de kommande 30.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67750.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.