Felsökning Blown tändstift i en '99 Ford F-250

Den 1999 Ford F250 tillverkades i två serier, F250 och F250 Super Duty. Basen Motorn för 1999 F250 var en 4,6-liters V-8 motor. En 5,4-liters V-8 och 6,8-liters V-10. Det finns två typer av tändsystem på 1999 F250. En typ använder en tändkabeln mellan tändstiftet och rörmodul. Den andra typen använder en spole-på-kontakt eller COP-systemet, med en separat spolpaketet ovanför varje tändstift. Stegen till att komma åt tändstiften varierar, men tändstiftet inspektionsförfaranden är densamma. Saker du behöver
Tändstiftshätta tång
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive tändstiftshylsor
3/8-inch-drive, 6-tums -extension
Tändstiftsgap Tool Review Nya tändstift - platina eller högre lönegrad
3/8-inch-drive momentnyckel (mätning inch-pounds)
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på F250. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet, med hjälp av ett Ratchet och uttag.
2

Ta bort en av tändkablarna från ett tändstift, använda tändstift tång plug boot att dra tråd fri från gnistan plugg. Dra av kabeln på boot snarare än tråd, eftersom att dra i vajern kan skada änden av kabeln fäst vid tändstiftet. Om kontakten tråden är fäst vid en spole-på-kontakt, eller COP, ta bort den inre fästskruven från COP, med hjälp av en spärrhake och ingångar. Dra spolen bort från tändstiftet med en vridande rörelse.
3

Inspektera inre änden av tråden för brännmärken eller överskott korrosion. Inspektera hela tändkabeln från tändstiftet för att spolen pack, för sprickor eller skadat höljet. Om skador förekommer, byt alla tändstift wires.Remove tändstiftet ur motorn, med din Ratchet och tändstiftshylsor med förlängningen, om det behövs. Inspektera tändstiftet för skador på den yttre vita keramiska änden. Inspektera bränning änden av pluggen för överskjutande korrosion, olja uppbyggd eller vita eller svarta insättningar.
4

Kontrollera gapet på tändstiftet för att se till att den är inställd mellan 0.052 och 0.056 inches. Använd ett gap verktyg för att kontrollera mellanrummet. Ändra inte gapet på alla begagnade pluggar platina tändstift. Använd tabellen i "Referens" i den här artikeln för att fastställa orsaken eller orsakerna till din skadad plugg.
5

utför ordentliga reparationer på din F250 för att eliminera källan till varje tändstift påväxt eller kontaminering. Installera nya tändstift på motorn om du hittar ett sotigt plugg under din kontroll. Dra åt nya tändstift mellan 40 och 62 tum-pounds, med en 3/8-inch-drive momentnyckel, Tändstiftshylsa och förlängning om det behövs. Montera tändkablarna genom att trycka dem på vid uppstart. Installera COP genom att trycka den på pluggen med en lätt vridrörelse. Dra åt ombonad COP skruven med din Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68667.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.