Hur man kontrollerar för bränsletillförsel i en Toyota Camry

Toyota Camry debuterade som en kompakt bil i 1980 och flyttade in i den medelstora klassen 1996. Känd för sin mekaniska pålitlighet, var Toyota Camry mest sålda bilen i USA 1997-2001 och igen 2002-2008. Undersök systemet bränsletillförsel av Toyota Camry Om motorn inte startar, om den går ojämnt eller stannar ute i trafiken. Instruktioner
1

Sänk trycket i systemet genom att först koppla bort den negativa batterikabeln och koppla ur säkringen till bränslepumpen. Koppla bränsleledningarna långsamt och dränera överflödigt bränsle i en godkänd behållare.
2

Koppla bränsletrycket slangen sensor vakuum. Kontrollera om bränsle i raden. Om det finns bränsle som finns i ledningen, är den bränsletillförsel problemet antagligen på en defekt bränslepump tryckregulatorn. Om det inte finns någon bränsle i ledningarna, sätt tillbaka vakuumslangen och fortsätta med bränsletillförsel diagnostik. Utanför bränsletrycket testport cap
3

Twist och bifoga en tryckmätare till bränslet tryckventil. Anslut den negativa batterikabeln och vrid nyckeln till det första läget. Starta inte motorn. Kontrollera mätaren. Det bör registrera cirka 38 psi. Tryck som är för hög indikerar en felaktig tryckregulator. Ett lågt tryck indikerar ett igensatt bränslefilter eller en trasig bränslepump som behöver bytas ut.
4

Skär motorn och avlasta trycket i systemet igen så att du kan ta bort bränslefiltret för att kontrollera om träskor. Ta den negativa batterikabeln och vänta 90 sekunder innan du fortsätter.
5

Gå bränslepumpen via tjänsten hålet placerad under bakre sittdyna. Ta monteringen bränsle avsändaren och omgivande bränsleledningar. Ta bränslepumpen och filtrera separera sedan de två genom att ta bort snäppkopplingarna.
6

Undersök filtret för träskor och byt ut den vid behov. Om det inte finns några träskor, är bränsletillförsel problemet förmodligen ett sammanbrott i bränslepumpen själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63788.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.