De tecken och symtom på en dålig vajern

växelvajern löper från växelspaken till transmissionen kopplingen. Det spelar ingen roll om bilen är en automatisk eller manuell växellåda, eftersom både sändningar har shifter kablar. Eftersom den manuella växellådan har mer rörliga delar, de flesta av de inspelade problem uppstår i denna typ av överföring. Växelspak kabel problem påverkar överföring, koppling och kopplingen. Ett antal tecken och symtom pekar på en vajern går dåligt. Gear Shift Play

Överdriven växelspaken play är ett gott tecken på att växelvajern går dåligt. När för mycket slack är i växelvajern, kommer växelspaken känns löst eller fördröja inkopplingen av nästa växel. Den vajern är sträckt, är kopplingen lös eller kabeln är inte korrekt justerad. En lös eller sliten vajern i en automatlåda är synlig när du överför växelspaken från parken att köra. Växeln märkningen visar att sändningen är i en av de andra redskap, såsom första växeln, när det faktiskt är i enheten.
Fordonet inte Starta

fordonet startar inte om fordonet inte är i neutral eller park på en automatisk växellåda. Den vajern inte ingriper kopplingen på grund av en trasig kabel, sliten kabel, skadad kabel bussning, kabel-justering eller styv kabel. Efter att ha spelat med växelspaken, kan du få allmänt fordonet till vev, men en trasig vajern kommer inte att tillåta de redskap att flytta och fordonet kommer att förbli i den sista växeln var i innan kabeln bröt.

Kanal Gratis Gear Shift

visst tryck känns vid växling. Om det finns glapp i växelspaken eller växelspaken känns lättare vid överföring växlar, är vajern skadad. Troligtvis växelvajern har lossnat eller gått sönder och behöver bytas ut eller som ska anbringas på nytt. Växelspaken blir stel om växelvajern är
Gear Shift Stiff

går dåligt eller kräver reparationer. Det är vanligt att väg skräp att bygga upp på vajern, vilket gör att den blir hård. En stel vajern kan hindra föraren från att flytta in i växlarna, speciellt bakåt, eller få honom att använda mer kraft för att flytta från växel till växel.
Car Parkett

bilen kommer att avstanna om växelvajern går dåligt. När du släpper kopplingen på en manuell växellåda, kommer bilen hoppa och stall om växelvajern inte engagera nästa växel. Ett symtom som detta inträffar även om du inte accelererar efter utgivningen av kopplingen, men förare med manuell växellåda erfarenhet kommer att känna igen det finns ett annat problem förutom deras körförmåga.
Noise

Under växling, kan du höra ett skrapande ljud eller prat eftersom kopplingen inte är engagerande överföringen korrekt. Detta inträffar när vajern är lös, sliten, sträckt eller kabelgenomföringen är skadad. Fordonet kommer även att visa detta symptom om kabeln inte är korrekt justerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68165.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.