Vad gör den Differential på en bil Act Liksom när det går dåligt?

Diffbromsar som helhet är liten robust mekanismer, men de måste också tåla alla typer av svåra påfrestningar år efter år. Differential misslyckande symtomen varierar i typ och svårighetsgrad av fordon, men de flesta uppvisar en standarduppsättning av varningar. Regelbundet planerat underhåll och inspektion kan förhindra differentiella problem. Bryts eller slås sönder kuggarna

Trasig eller dåligt flisas kuggar normalt orsakar en sorts "hoppa" i kraftöverföringen, vilket vanligtvis yttrar sig som en vibration som ökar med hastigheten. En flisas tand på drevet och yttre kugghjul - som alltid bär kraft - kommer att orsaka en hoppa eller vibrationer vid alla tillfällen. En trasig tand på drevet - "spindel" - växlar kommer att resultera i vibrationer vid svarvning i endera riktningen, kantstötta tänder på axelväxlar orsakar vibrationer vid svarvning i en riktning, men inte nödvändigtvis den andra
<. br>
Flera trasiga tänder

Även om du kan höra lite av skallra eller thunk associerad med en enda saknad tand, kommer du nästan säkert höra det när man har mer än en. Tänder tenderar att bryta i set, två eller tre i följd. Varje tand som bryter ökar längden på hoppa och våld av engagemang, vilket resulterar i allt mer allvarlig buller och vibrationer. Detta brus kan alternativt beskrivas som antingen en popping, mal eller binda, beroende på diff och observatören.
Särskilda redskap Symtom

trasiga tänder på ett enda kugghjul kan inte inaktivera differentialen helt, men tillräckligt Busted tänder på en ring eller pinjongen. På axelväxel kommer trasiga tänder resultera i en total förlust av kraftöverföring vid vändning i ena eller andra riktningen. Så småningom kommer mellanrummen mellan tänderna blir så bred att växeln inte engagera sig alls, och skillnaden har officiellt misslyckats.
Limited Slip Symtom

Limited slip skillnader tenderar att förlora sina slip-begränsande egenskaper när de slits ut. En traditionell koppling typ differential kommer att förlora sin förmåga att överföra makten till den långsammare spinnande hjulet, i huvudsak vänder det tillbaka till en vanlig "öppen" differential. De viskösa-koppling differentialer föredras av vissa tillverkare använder en kompression-känslig viskös vätska för att överföra makten. När vätskan slits ut, kommer skillnaden att misslyckas successivt överföra makten medan kryssningar eller svarvning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68601.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.