Felsökning av en 1991 Dodge Dakota Truck

Den 1991 Dodge Dakota lastbil tillverkades i en 2,5 liters L4, 3,9 liters V6 och en 5,2 liters V8. De medelstora lastbilar tillverkades i två och fyrhjulsdrift modeller och V8 modellen erbjuds en förlängd hytt. 1991 års modeller tillverkades före införandet av system fordonsdator och sensorer. Felsökning av Dakota kräver grundläggande mekaniska kunskaper och förmåga att observera förändringar i din lastbil prestanda. Saker du behöver
Startkablar
voltmeter
Hammer
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln och försök starta fordonet. Om motorn är död, testa elektronik och lampor för makten. Om strömmen är svag eller obefintlig, bifoga startkablar till en kör fordon och till startbatteri. Starta fordonet. Om batteriet inte håller laddningen, ersätta den med en ny.
2 p Om trucken har en fungerande batteri men fortsätter att förlora makten, använd en voltmeter för att testa generatorn. Om generatorn upplever ett stort spänningsfall, måste den bytas ut. Den fungerar generatorn kommer att fortsätta att dränera makten och laddning-urladdning cykler så småningom kommer att förstöra batteriet.
3 p Om batteriet och generatorn levererar full effekt till lastbilen men motorn kommer inte vev, kan startmotorn brytas. Hit startmotorn med en hammare för att låsa upp tänderna och försöker starta. Om problemet kvarstår, ta bort de två starter bultarna med en hylsnyckel och har startmotorn testas vid en bil center.
4

kör lastbilen och variera din hastighet. Om motorn strömspikar och fräser, är bränslepumpen misslyckas. Om trucken är intermittent svårt att vända, är servopumpen misslyckas. Båda dessa frågor måste åtgärdas omedelbart. Lastbilen på en slät yta med olika hastigheter för att testa överföringen
5

Drive. Lyssna för slipning och knaster när transmissionen växlar. Dessutom känner för en paus och skaka samtidigt flytta. Har överföringen service för dessa frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67799.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.