Felsökning Auto Brake Systems

Moderna bromssystem har flera huvudkomponenter: huvudcylinder, bromsok, bromsbelägg, rotorer, cylindrar hjul, bromstrummor och bromsbackar. När dessa komponenter misslyckas, det finns flera symptom som kan produceras: vibration, slipning, skrikande eller läckage. Oavsett vad symtomet, bromsarna måste kontrolleras för att kontrollera problemet så att det kan repareras. Inte kontrollera och reparera problemet kan leda till katastrofala bromsfel och kan leda till att du förlorar kontrollen över fordonet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Blocknyckelsats
Hylsnyckelsats
Hammer
Penny
Visa fler instruktioner
Vibration
1

Lossa muttrarna men ta inte bort dem.
2

Lyft bilen och säkra den med pallbockar.

3

Sätt bilen i friläge.
4

Avlägsna muttrarna från hjulen.
5

Spin varje rötor eller trumma med händerna. Om de är svårare att vända på vissa områden, rotorer eller trummor är skev. Byt ut eller dyka upp igen rotorer eller trummor.
Slipning
6

Använd ett Ratchet och uttag för att lossa muttrarna, men ta inte bort dem.

7

Lyft bilen och säkra den med pallbockar.
8

Ta bort muttrarna och hjulen.
9

Kontrollera tjockleken på varje broms pad genom att sätta in i kanten av ett öre mellan bromsbelägg uppbackning och rotorn. Om öre inte passar, kuddarna behöver bytas. På trumbromsar, placera öre på stöd av bromsback och jämföra det med tjockleken på skon. Om skon är tunnare, byt skorna.
Squealing
10

Använd ett Ratchet och uttag för att lossa, men inte ta bort muttrarna.

11

Lyft bilen och säkra den med pallbockar.
12

Ta bort muttrarna och hjulen.
13

Kontrollera tjockleken på varje broms pad genom att sätta in i kanten av ett öre mellan bromsbelägg uppbackning och rotorn. Om öre inte passar, kuddarna behöver bytas.
14

Undersök bromsrotorn. Rotorn ska vara tråkig. Om den har en glans till den och bromsbeläggen är av rätt tjocklek ersätta eller dyka upp igen rotorerna.
Läckage
15

Använd ett Ratchet och uttag för att lossa, men inte bort muttrarna.
16

Lyft bilen och säkra den med pallbockar.
17

Ta bort muttrarna och hjulen.

18

Undersök baksidan av bromsoken. Leta efter tecken på fukt som kommer från slangen som bultar i den bakre delen av bromsok. Om läckage förekommer, ta bort raden, linda gängorna med gängtejp och dra linjen med en skiftnyckel.
19

Ta bort den bakre bromstrumman genom att dra bort det med händerna. Du kan behöva trycka på trumman med en hammare för att släppa det.
20

Undersök trumbromsar och lokalisera hjulcylinder. Den hjulcylinder är överst och mitten på bromsanordningen.
21

Dra gummit starta upp med vardera sidan av cylindern och leta efter vätska. Om vätska är närvarande, byter hjulet cylinder och kontrollera igen.
22

Inspektera alla anslutningar bromsledningen, under bilen och under huven, efter läckor. Om sådan finns, koppla linjen, linda trådarna i teflonband anslut ledningarna och kontrollera igen.
23

Byt eller återuppbygga huvudcylindern om alla andra objekt har ersatts eller har befunnits vara i drift ordentligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65351.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.