Vanliga oljeläckage på BMWs

Motorolja går aldrig någonstans eller vänjer upp. Därför är det viktigt att kolla oljan i din BMW regelbundet, eftersom låga halter kan innebära läckage. Om all olja är förlorat, kommer skadorna på en BMW-motor vara omfattande och kostsamma och kan även kräva en ny motor. Enligt AutohauzAZ är motorolja mörk eller honungsfärgade och oljig. Tecken på läckande olja är en brännande lukt eller förekomsten av våta fläckar och /eller droppar under motorn och /eller bil. Valve cover gasket

Läckage från ventilkåpan packningen är vanliga i många BMW-motorer. Ventil täcker sitta vid toppen av motorn för att skydda ventiler och vipparmar. Omslagen är bultade till motorn och förseglad med en kork eller gummipackning. Läckor eller sipprar kan inträffa även med en ny ventilkåpa, men är vanligare på äldre bilar. Enligt RepairPal, ventil Lockpackning läckage är vanligt efter 60.000 miles. Tillämpa tätningsmedel kan ibland åtgärda problemet, men det är bäst att kolla med en certifierad mekaniker.
Oljetrågspackning

Många BMW-motorer har ett oljetråg som möjliggör lättare tillgång för motor reparationer och renoveringar. Det är emellertid vanligt att packningen på pannan för att läcka som BMW åldrar. Ersättning kommer att kräva att ta bort bilens främre hjulupphängningen.
Bakre huvudpackning
p Det är vanligt att den bakre viktigaste sigill på en BMW motor att läcka. Enligt medlemmarna i BMW Car Club of American, bakre tätningar misslyckas när det är för mycket slitage på vevaxeln och läppen är oförmögen att styra utgången av vätska.
Synthetic Oil

p Det är vanligt att oljeläckage förekommer i äldre BMW när förarna använder syntetisk olja i motorn. Detta beror i allmänhet på äldre sälar, som tenderar att läcka med syntetisk olja. Pelican Parts rekommenderar att förarna använder icke-syntetisk olja i äldre BMW.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66841.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.