Min Nissan Pathfinder startar inte

Det finns en mängd skäl till varför din bil inte skulle starta. Några anledningar kan vara ganska komplexa, men de vanligaste orsakerna är enkla och lätta att ta itu med själv. Genom att få en bättre förståelse för vad som gör din bil gå och läsa igenom checklista över vanliga problem, kan du utesluta dessa troliga orsaker. Detta gör att du kan undvika att spendera pengar i onödan på en bilmekaniker och få bilen igång igen snabbt. Saker du behöver
Bil
Gas
Oil
Mätsticka
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att bilen är i parken. Det verkar självklart, men det är ett vanligt misstag för människor att förbise. Det finns en dold strömbrytare som flyttas när växelspaken är i parken för att startmotorn att göra sitt jobb och starta motorn. Om bilen är i en annan växel, som enhet, kommer övergången inte sitt jobb.
2

Kontrollera din gas nivå. Din bil behöver bensin för att köra. Om du försöker förvandla din bil och du misslyckas med att höra bränslepumpen starta att bygga upp bränsletrycket, så du kanske behöver för att komma till närmaste bensinstation, plocka upp en burk av gas och häll det i din tank. Om det finns gas i tanken, då kan du ha ett fel bränslepump. Det är lätt att upptäcka med ett bränsletryck mätare.
3

Kontrollera din oljenivån. Din bil olja fungerar som ett smörjmedel för olika delar av bilmotorn. Om oljenivån blir för låg, delar av motorn har friktion och slitage varandra. Att se din bil är på en nivå, dra ut bilens oljestickan och torka av den med en ren trasa. Sedan sätter mätstickan i oljetanken och dra ut den för att kolla oljan linjen. Om oljenivån verkar vara under hela märket, tillsätt lite mer olja.
4

Kontrollera ditt batteri. Startmotorn behöver tillräckligt med fart för att starta motorn. Detta kräver ett laddat batteri. Om du vrider på startnyckeln och bara hör ett klickande ljud, är batteriet sannolikt problemet. Ett enkelt sätt att kontrollera att batteriet är att kontrollera instrumentpanelen tänds. Om de verkar svaga eller dim, tyder detta på en ohälsosam batteri. Be någon att hjälpa dig med ett batteri skjuts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65664.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.