Så Kontrollera fläktmotorn

Motorfordon har värmefläktar som är fans som cirkulerar luft genom bilen för uppvärmning och kylning. Om du märker att din luftcirkulationen är svag, kan din fläktmotor behöva repareras. Innan du tar den till en mekaniker, men du kan utföra flera tester för att säkerställa att det faktiskt är fläktmotorn trasig. Saker du behöver
12-volts testlampa
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din tändning till "run" läget, men starta inte fordonet. Om du startar motorn, kanske du inte kan höra att höra fläktmotorn körningen.
2

Slå på bilens värme och luftkonditionering. Placera händerna över bilens ventiler. Om du känner luft blåser, är din fläktmotor fungerar troligen korrekt. Men om du inte känner någon luft, kan din fläktmotor behöver bytas.
3

Leta fläktmotorn, vilket sannolikt ligger under passagerarsidan streck. Ta bort skruvarna som håller fläktmotorn s ljudisolerande panelen på plats. Om din motor inte ligger här, konsultera bilens instruktionsbok för att bestämma sin position.
4

Tryck på fläktmotorn lätt med ditt knuten först, en hammare eller liknande verktyg. Icke-fungerande fläkt motorer kan bara vara fast och kan repareras genom att peka på dem.
5

Testa motorn fläkten med en 12-volts testet ljus. Anslut testlampa spets till en bra marken, såsom en skruv kopplad till metall. Använda den andra änden av testet ljus, som liknar en skruvmejsel trycker en säkringsterminal på fläktmotorn. Om enheten tänds, är säkringen i fungerande skick. Om inte, måste säkringen bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67723.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.