Felsökning av en motorcykel Växellåda

En motorcykel växellåda är nödvändig för att styra varvtal genom kraften bandet. Beroende på storleken på din motorcykel motor, styr effektklass den takt som din makt ökar tills de maximala varvtal uppnås. Om du har en tvåtaktsmotor, är kraften bandet smala och kräver en hel del växlar i växellådan. Om du har en fyrtaktsmotor, är kraften bandet mycket större och kräver ett mindre antal växlar i växellådan. Saker du behöver
filtpenna
Clean äggkartong
Nonlatex handskar
gammal tandborste
2 koppar dieselbränsle
liten hink
Visa fler instruktioner

1

Sätt på nonlatex handskar för att skydda händerna från fett och smuts. Dra ut växellådan på motorcykeln försiktigt. Om möjligt för just din motorcykel modell, drar båda axlarna, trumma och växlingsgafflar ut tillsammans. Om din motorcykel växellåda inte tillåter dig att göra detta, ta sedan bort axlarna som håller växelspaken gafflar först, och sedan ta bort trumman och kluster redskap.
2

Demontera kugghjulsaxlar. Placera kugghjulsaxlar i en kartong eller frigolit äggkartong att hålla reda på alla bitar. Märk dina delar med tuschpenna för att organisera de bitar så att du vet hur man sätter kugghjulen tillbaka tillsammans. Markera dem med siffror eller bokstäver.
3

Undersök redskap för trasiga tänder. Ersätt varje redskap som har tänder saknas eller böjda, tillsammans med sin kompis. Rensa ut allt skräp fastnat i kuggarna genom att använda en gammal tandborste doppad i en liten hink med dieselbränsle.
4

Inspektera "hundar" för någon typ av slitage. Dessa är kugghjul som glider fram och tillbaka på axlarna. Om du märker några hack, linjer eller spårade markeringarna, byt hundarna.
5

Undersök växellådan lager för tillräcklig oljesmörjning. Om de är välsmord och verkar bra, behöver du inte byta ut dem om du inte har en ny motorcykel. Fyll på olja om det är lågt. Du kan aldrig ha för mycket olja i växellådan.
6

ihop din växellåda, i omvänd ordning som du tog isär. Snurra kugghjulsaxlar för hand för att möjliggöra växling processen med större lätthet. Skift igenom alla växlar. Växlarna kan tyckas svårt att växla igenom i början men det är normalt eftersom oljan arbetar sig in mellan tänderna på kugghjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65786.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.