Felsökning Diagnostik på en 1999 Ford Windstar

Den 1999 Ford Windstar är en mid-size minivan. Det blir uppskattningsvis 17 till 21 miles per gallon på motorvägen och har en maximal motorstyrka 4900 rpm. De felkoder för det börjar med ett "P", som står för "Powertrain", och har en rad siffror, var och en som indikerar problem i ett annat system i motorn. Till exempel innebär Kod P1788 "problem överföringssystem," indikerar ett problem med överföringen. Därför felsöker du transmissionen i ett försök att lösa problemet och radera felkoden. Saker du behöver
OBD-ll scanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut en OBD-II skanna enheten till testaren porten under instrumentbrädan, nära rattstången . Testaren port, kallas också en monteringslinje Diagnostic Link (ALDL), är en 12-till-16-port elektrisk anordning som används för att utvinna felkoder från motorns dator.
2

Vrid tändningsnyckeln "On", men starta inte motorn. Svara anvisningarna på skannern skärmen, ange information såsom år, märke och modell av din Windstar.
3

Välj alternativet att dra felkoder. Skriv ner de koder som de verkar och leta upp deras betydelser på nätet eller i servicehandboken. Länken i avsnittet Resurs är en förteckning över OBD-II Ford felkoder.
4

Adress de misstänkta defekta komponenter baserade på betydelsen av koderna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65579.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.