Hur vill kolla en generator självständigt med en voltmeter

När bilen körs, generatorn kontinuerligt laddar och upprätthåller batteriet. Utan en fullt fungerande generator, kommer bilens batteri dör så småningom. Naturligtvis utan batteri, är din bil eller lastbil i princip värdelös. Om du äger en voltmeter, kan du testa din generator för att se om det ger rätt spänning till batteriet. Om slutändan du hittar ett problem med generatorn, bör du ta din bil eller lastbil till en kvalificerad mekaniker för att få den utbytt eller reparerad. Saker du behöver
12-volts digitalvoltmeter
Visa fler instruktioner
Voltage Output Test
1

Kontrollera att se till att din bil är i "Park" med nödbroms engagerade och sedan starta motorn. Medan du fortfarande i bilen, se till att alla elektriska tillbehör såsom stereo och lampor är avstängda. Öppna huven på din bil eller lastbil.
2

Hitta batteriet. Det kan vara täckt av plast sköldar eller andra delar, såsom ett luftintag eller säkringsboxen. Om så är fallet, ta bort alla skydd från batteriet samt eventuella vakter på plats över terminalerna. Du måste komma åt batteripolerna för att testa generatorn. Naturligtvis vara medvetna om motorns rörliga delar.
3

Anslut den positiva testet bly eller klämma på din voltmeter till den positiva polen på batteriet. Positivt är nästan alltid märkt med ett plustecken och /eller den röda färgen. Anslut sedan den negativa testledningen eller klämma av voltmetern till batteriets minuspol. Negativt är associerad med ett minustecken och den svarta färgen.
4

Läs mätaren eller displayen på din voltmeter. Med bilens motorn på tomgång, bör du se en läsning någonstans mellan 13,8 och 15,3 volt. Om du upplever en läsning betydligt högre än 15,3 eller lägre än 13,8, är bilens generator fungerar inte som det ska. Om det är överladdning, kanske du har en dålig regulator, som finns inne i generatorn på de flesta nya bilar. Om det är underladdning kan generatorns bussningar bäras ut, regulatorn är möjligen dåligt eller det finns en öppen krets. Starta bilens
Spänningsfall Test
5

motorn om den inte redan är igång. Återigen, måste du ha tillgång till batteriet. Den här gången, men måste du också kontrollera generatorn. Om du inte kan säkert nå generatorn på din bil, försök inte detta test. Var försiktig när du arbetar nära generatorn, eftersom de rörliga remmar och remskivor är farliga.
6

Anslut den positiva klämman på din voltmeter till den positiva batteripolen och den negativa klämman till den positiva polen på generatorn själv. Den positiva polen på generatorn kan märkas med ett "B +" symbolen.
7

Titta på voltmetern display. Du bör se en läsning av ca 0,2 volt. Något mer än 0,2 volt betyder att det är för mycket motstånd i kretsen. I det här fallet, rengör dina terminaler och kontrollera att alla anslutningar är täta.
8

Retest efter att du har kontrollerat och rengöras anslutningarna. Om du fortfarande får ett högt värde, måste du ta bilen för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65068.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.